VIJESTI / CRNA KRONIKA

KRIVOTVORIO ISPRAVE

Lažnim punomoćima sjekao tuđe šume - u zabludu doveo i djelatnicu koja je izdavala dozvole za sječu

Lažnim punomoćima sjekao tuđe šume - u zabludu doveo i djelatnicu koja je izdavala dozvole za sječu
Pixabay.com

- Policijski službenici Policijske postaje Ogulin proveli su kriminalističko istraživanje nad 69-godišnjakom zbog sumnje u više kaznenih djela krivotvorenja isprava, nedozvoljene uporabe osobnih podataka i ovjeravanja neistinitog sadržaja, javljaju nam iz PU karlovačke. 

Naime, 69-godišnjaka se sumnjiči da je tijekom 2018. godine protivno zakonu prikupljao i koristio osobne podatke fizičkih osoba te izradio lažne isprave -  izjave -punomoći na imena više fizičkih osoba kojima je lažno prikazao da su ga te osobe kao posjednici čestica na području Ličke Jesenice, opunomoćili i ovlastili da pred nadležnim tijelima može poduzimati radnje sječe šume i prodaje posječene drvne mase.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Onda je takve lažne isprave tijekom 2018. godine uporabio kao prave prilikom podnošenja zahtjeva za doznakom stabala i izdavanjem popratnica savjetodavnoj službi, a sve kako bi ishodovao dokumentaciju za sječu stabala na česticama oštećenih. Uporabom takvih krivotvorenih isprava u zabludu je doveo djelatnicu nadležnog tijela koja je zahtjeve, sukladno zakonu, prosljeđivala pravnoj osobi nadležnoj za vršne doznake i otpreme stabala, kažu u policiji.

No to nije sve. 69-godišnjaka se sumnjiči da je u dva navrata lažnim prikazivanjem činjenica u zabludu doveo i dvoje javnih bilježnika koji su mu ovjerili njegovu izjavu nakon čega je navedenu ovjeru koristio za daljnju izradu izjava.

Materijalna šteta nastala ovim kaznenim djelima veća je od 90.000 kuna.

Zbog sumnje da je 69-godišnjak počinio kaznena djela krivotvorenja isprava, nedozvoljene uporabe osobnih podataka i ovjeravanja neistinitog sadržaja nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće.

Izdvojeno


Reci što misliš!