VIJESTI / CRNA KRONIKA

NEMA LABAVO

Na karlovačkom sudu kažnjen vozač autobusa - stao kod naplatnih kućica kako bi pustio tri putnice

Na karlovačkom sudu kažnjen vozač autobusa -  stao kod naplatnih kućica kako bi pustio tri putnice
foto ilustracija - KAportal/Pixabay.com

U prekršaju su ga zatekli inspektori Službe inspekcije cestovnog prijevoza.

Vozač autobusa iz Zagreba, zaposlenik prijevoznika Croatia Busa, proglašen je krivim na Prekršajnom sudu u Karlovcu jer je na autocesti A-1 kod naplatnih kućica tri putnice pustio iz autobusa, te mu je određena kazna od 1.000 kuna.

Dogodilo se to 6. kolovoza prošle godine oko 8.50 sati. On je tada prometovao na linijskom prijevozu na relaciji Dubrovnik - Zagreb, te je, piše u presudi, vršio iskrcaj putnika izvan autobusnog kolodvora, odnosno stajališta, te u Karlovcu, koje dozvolom i voznim redom nije navedeno kao mjesto zaustavljanja. U prekršaju su ga zatekli inspektori Službe inspekcije cestovnog prijevoza.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Ocjenjujući izvedene dokaze pojedinačno, te ih dovodeći u međusobnu svezu, ovaj sud je utvrdio da je okrivljenik kao vozač autobusa kritične zgode ispustio tri putnice na autocesti A-1 u mjestu Karlovac jer je to utvrđeno neposrednim opažanjem ovlaštenih inspektora, te sud tom opažanju i dokazima sačinjenim temeljem njihovog opažanja, te fotografiranim dokazima koje im je predočio okrivljenik kao vozač u cijelosti poklanja vjeru, obzirom da se ti dokazi međusobno podudaraju i upotpunjuju i ne ostavljaju mjesta sumnji u utvrđene činjenice i okolnosti, kažu na sudu obrazlažući presudu.

Pri odmjeravanju kazne sud je na strani okrivljenika kao olakotnu okolnost cijenio da u posljednje tri godine nije pravomoćno kažnjavan zbog istih ili sličnih prekršaja, niti zbog težih prekršaja u prometu, pa mu je izrekao novčanu kaznu u visini posebnog minimuma propisane novčane kazne.
 

Izdvojeno


Reci što misliš!