VIJESTI / CRNA KRONIKA

SPAKIRALA MU STVARI

Karlovčanka osuđena zbog obiteljskog nasilja jer je supruga izbacila iz stana: "Nije doprinosio za obitelj i nema tu što tražiti!"

Karlovčanka osuđena zbog obiteljskog nasilja jer je supruga izbacila iz stana:
foto ilustracija KAportal/Pixabay

Općinski sud u Karlovcu osudio je 27-godišnju Karlovčanku, majku dvoje djece, zbog fizičkog nasilja na suprugom.

Sud je utvrdio da je ona u lipnju prošle godine u večernjim satima počinila tjelesno nasilje u obitelji prema suprugu, na način da ga je, nakon što je ušao u zajednički stan, počela gurati van, vičući riječima “Izlazi van, izlazi van!“, a kada je on sjeo za stol u kuhinji u namjeri da zapali cigaretu, ona mu je iz ruke uzela cigaretu i bacila u smeće te ga je potom udarila rukama u predjelu prsa.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Muškarac je potom izašao iz stana, a tamo ga je već čekala njegova putna torba. Sud smatra da je okrivljena time počinila i ekonomsko nasilje jer mu je "onemogućila korištenje zajedničke imovine, a sve tu u prisutnosti njihovo dvoje djece", te joj odredio 15 dana zatvorske kazne. Kazna je uvjetna te se neće izvršiti ukoliko u roku od tri mjeseca ona ne ponovi kazneno djelo.

Tijekom postupka ona je iskazala da se ne osjeća krivom za prekršaj koji joj je stavljen na teret podnesenim optužnim prijedlogom od strane policije. Kaže da je vlasnica stana njezina majka, a suprug da je radio u Njemačkoj.

Kako nije privređivao za njihove životne potrebe, što uključuje plaćanje režija i brigu o djeci, a povremeno je dolazio kući, ona mu je kritične zgode spakirala stvari u putnu torbu koja ga je dočekala ispred vrata i rekla mu da tu više ne može dolaziti i da nema pošto dolaziti. Negira da ga je kobne zgode udarala i na njega vikala. Navodi i da je pokrenula razvod braka.

Suprug tvrdi da stan nije od njezine majke već da je državni, da je doprinosio za djecu, kao i za zajedničke troškove. Tvrdi da je do sukoba došlo u trenutku kada je sjeo s djecom i htio pričati. Tvrdi da nakon događaja nije imao mogućnosti kontaktiranja s djecom, čak ni telefonski.

Kako su iskazi supružnika bili kontradiktorni sud ih je suočio u sudnici, te su gledajući jedno drugome u oči morali ponavljati iskaze. Sud je tada povjerovao suprugu.

- Okrivljenica svoje tvrdnje da njen suprug nema više što tražiti u stanu temelji na činjenici da je stan vlasništvo njene majke. Međutim, kako je nesporno da su oni zajednički živjeli u navedenom stanu, sud je nevedeni stambeni prostor uzeo kao njihov obiteljski stan u kojem su se nalazile ne samo stvari koje mogu stati u torbu, nego i djeca svjedoka, kako zajednička s okrivljenicom tako i njegov sin. Sprječavanjem svjedoka da uđe u stan na način da ga je gurala i tjerala van vičući: “Izlazi van, izlazi van!“, okrivljenica ga je  spriječila u korištenju stana primjenjujući u odnosu na njega ekonomsko nasilje kroz onemogućavanja korištenja zajedničke, odnosno osobne imovine u stanu, obrazložio je Općinski sud u Karlovcu.

Izdvojeno


Reci što misliš!