VIJESTI / CRNA KRONIKA

PODIGNUTA OPTUŽNICA

Dugorešanka prijavila susjeda zbog prijetnji ubojstvom: "Bojim ga se jer je već bio u zatvoru zbog silovanja muškarca"

Dugorešanka prijavila susjeda zbog prijetnji ubojstvom:

"Kaj je mala, kaj je, kaj si mi ovo smjestila?, osvetit ću se ja"

Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu je podiglo optužnicu protiv 48-godišnjeg Dugorešanina zbog prijetnji ubojstvom. Terete ga da je 2. ožujka prišao Dugorešanki na Trgu sv. Jurja, koja je tada bila u društvu 15-godišnjeg sina i obratio joj se riječima: "Ubit ću vas, zapaliti, napravit ću osvetu!".

Tužiteljstvo za njega traži zatvorsku kaznu u trajanju od osam mjeseci.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Okrivljeni  je u svojoj obrani naveo da je u inkriminiranom razdoblju bio u društvu svoje izvanbračne supruge i još dvoje ljudi u njihovom stanu u Kasaru, odnosno nešto malo na Trgu sv. Jurja, te da nije dolazio u kontakt s oštećenom. Tvrdi da ga je prijavila jer se dva dana ranije sukobio s njezinim suprugom, od kojega je zadobio ozljede.

Ona tvrdi da se kobnoga trenutka sa sinom vraćala sa željezničke stanice u Dugoj Resi. U jednom trenutku je čula kao netko viče, okrenula se i vidjela okrivljenoga kako za njom trči i galami. Sustigao ih je i počeo joj prijetiti.

- Nakon toga se okrenuo i sjeo na klupu u blizini zgrade Grada Duga Resa. Bojim se da bi mogao ostvariti prijetnje jer je već bio u zatvoru zbog silovanja jednog muškarca. Zato se bojim i za svoju djecu. Osim toga, on i dalje nastavlja s provokacijama i kršenjem mjera opreza zabrane približavanja na način da viče preko ceste za mnom na udaljenosti. Dijete mi radi svega ima psihičke tegobe, što je utvrđeno psihijatrijskim nalazom - kaže žrtva.             
        
- Slijedom naprijed navedenog, a neovisno o tome što okrivljeni nije priznao počinjenje kaznenog djela, da je isti kazneno djelo počinio proizlazi iz iskaza žrtve koja je navela da joj je okrivljeni 02. ožujka 2020. bez ikakvog razloga dok se nalazila u društvu svog djeteta uputio prijeteće riječi smrću, a što je kod nje izazvalo osjećaj straha za vlastiti život i život svoje obitelji - kaže tužiteljstvo u obrazloženju svoje presude.

U odvjetništvu smatraju da postoje uvjeti za određivanje istražnog zatvora jer je njemu 04. ožujka 2020. uručeno rješenje s mjerama opreza, čime mu je bilo zabranjeno približavati se žrtvi na udaljenost bližoj od 30 metara kao i uspostavljati i održavati izravne ili neizravne veze s njom, a okrivljeni je navedene mjere opreza istog dana prekršio na način da se približio žrtvi i s istom počeo komunicirati na način da joj je rekao: "Kaj je mala, kaj je, kaj si mi ovo smjestila?, osvetit ću se ja", zbog čega se žrtva prestrašila te ubrzala korak, dok je okrivljeni otrčao za njom i vikao, a pritom se nalazio jako blizu.

Izdvojeno


Reci što misliš!