VIJESTI / CRNA KRONIKA

"KNINSKA KRALJICA"

Uz šefa Hrvatskih šuma uhićena i Josipa Rimac i niz poznatih lica:'Povezani su s istragom oko vjetroelektrana

Uz šefa Hrvatskih šuma uhićena i Josipa Rimac i niz poznatih lica:'Povezani su s istragom oko vjetroelektrana
PIXELL

Od petka rano ujutro u tijeku su uhićenja državnih dužnosnika i gospodarstvenika zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protiv službene dužnosti i gospodarske kriminaliteta s obilježjima korupcije, potvrdilo je Hini Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP).

Policijski nacionalni ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK) započeo je u petak rano ujutro na području Zagreba, Splita, Knina i Gračaca s realizacijom višemjesečnog kriminalističkog istraživanja, priopćila je glasnogovornica MUP-a Marina Mandić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U MUP-u preciziraju da su u tijeku uhićenja više fizičkih osoba, državnih dužnosnika i gospodarstvenika zbog sumnje u počinjenje djela protiv službene dužnosti i gospodarskog kriminaliteta s obilježjima korupcije.

Izvori bliski istrazi potvrdili su Hini da su u petak ujutro uhićeni državna tajnica Ministarstva uprave i bivša kninska gradonačelnica Josipa Rimac i predsjednik Uprave Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić.

Suprug bivše gradonačelnice Knina, Danijel Rimac je za RTL.hr rekao:

''Jutros nam je u stanu, ovdje u Kninu, bila policija. Napravili su pretragu, napisali zapisnik i otišli. Ništa nisu uzeli. Ne znam o čemu se radi jer sam ja Kninu, a ona je Zagrebu. Znam samo da su je odveli u PNUSKOK, ali ne znam zašto.''

Odvjetnik: Jakupčić je uhićen u sklopu istrage oko kninskih vjetroelektrana
Odvjetnik Vladimir Terešak potvrdio je u petak da je njegov branjenik i predsjednik uprave Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić uhićen u sklopu istrage oko vjetroelektrana kod Knina, a za koje se svojevremeno kao kninska gradonačelnica zalagala Josipa Rimac koja je također uhićena.

''Jakupčićevo uhićenje je povezano s istragom oko vjetroelektrana. Konkretne detalje ću znati nakon ispitivanja osumnjičenika u Uskoku koje je predviđeno za petak poslijepodne. Jedino znam da su Hrvatske šume po nekom drugom odvjetniku tužile jednu tvrtku za smetanje posjeda'', kazao je za Terešak za Hinu.

Odvjetnik Željko Gulišija, branitelj državne tajnice u Ministarstvu uprave Josipe Rimac, rekao je da pretpostavlja kako je njegova branjenica i bivša kninska gradonačelnica uhićena zbog istrage povezane s vjetroelektranama.

''Ne mogu službeno potvrditi, ali pretpostavljam da je riječ o vjetroelektranama'', kazao je za Hinu Gulišija. Pritom je istaknuo da će više detalja znati tijekom poslijepodneva, ukoliko mu Josipa Rimac izda punomoć kao branitelju.            

MUP je potvrdio da su od petka rano ujutro u tijeku uhićenja državnih dužnosnika i gospodarstvenika zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protiv službene dužnosti i gospodarske kriminaliteta s obilježjima korupcije.

Uhićen šef ispostave Hrvatskih šuma u Splitu
Uhićen je i Ivan Melvan šef ispostave Hrvatskih šuma u Splitu. Da je uhićen potvrdio je njegov odvjetnik Nedjeljko Ivančević.

''U ovom trenutku ne mogu reći za što se moj klijent sumnjiči. Policija mu je pretražila  dom i poslovne prostore. On im je predao dokumentaciju za koju smatra da njemu ide u prilog. Nakon što je pretraga završena, odveden je u PU splitsko dalmatinsku. Od tud će ga odvesti u Zagreb u PNUSKOK na ispitivanje u a zatim u USKOK. Teško mi je reći hoće li to biti tijekom današnjeg dana',, kazao je Ivančević za Večernji list.

Kako N1 neslužbeno doznaje ,među uhićenima i Ružica Njavro, tajnica kabineta u Ministarstvu poljoprivrede, kao i Ana Mandac, pomoćnica ministra gospodarstva. 

Među uhićenima je i Ante Sladić, poduzetnik iz Šibenika koji će tijekom dana također biti doveden u Zagreb na ispitivanje. 

Istragom je obuhvaćena i tvrtka Milenka Bašića. On je poduzetnik iz BiH no za sada nije uhićen jer nije u RH. Njegova se tvrtka bavi obnovljivim izvorima energije.

U zgradi Općine Gračac traje policijski izvid

U zgradi Općine Gračac obavlja se policijski izvid, potvrdio je u petak predsjednik Gradskog vijeća Tadija Šišić dodavši da u Općini nisu informirani o statusu načelnice Nataše Trubić za koju mediji tvrde da je uhićena u akciji  USKOKA vezanoj za gospodarski kriminal.

"Od jutros je policijsko vozilo ispred općine i mogu samo potvrditi da se nešto događa. Nije mi poznato ni gdje je načelnica, ali mislim da nije uhićena, vjerojatno bih to znao“, rekao je Šišić Hini.

Dodao je da nije pokušao zvati načelnicu jer „vjerojatno se ne bi ni javila pa ne želim smetati“.

Na službene telefonske brojeve u zgradi Općine Gračac također se nitko ne javlja.

MUP je potvrdio da je u tijeku akcija uhićenja više fizičkih osoba, državnih dužnosnika i gospodarstvenika zbog sumnje u počinjenje djela protiv službene dužnosti i gospodarskog kriminaliteta s obilježjima korupcije.

Među uhićenima su predsjednik Uprave Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić i državna tajnica u ministarstvu uprave te bivša kninska gradonačelnica Josipa Rimac, potvrdili su izbori bliski istrazi. Mediji navode da je među uhićenima i HDZ-ova načelnica Gračaca Nataša Trubić.

U tijeku policijski pretres u tvrtki investitoru u vjetroelektranu Krš-Pađene
U sjedištu tvrtke Lager u Donjem Stupniku, investitoru u vjetropark Krš - Pađene u tijeku je policijski pretres, neslužbeno doznaje Hina u petak nakon što je PNUSKOK uhitio šefa Hrvatskih šuma i bivšu kninsku gradonačelnicu. 

Policija je u četvrtak ušla u prostorije sjedišta tvrtke Lager u Donjem Stupniku, a u tijeku je pretres, neslužbeno se doznaje iz te tvrtke.

Tvrtka Lager je investitor u vjetroelektranu Krš-Pađene. a mediji neslužbeno spominju da je taj projekt jedan od razloga uhićenja predsjednika Uprave Hrvatskih šuma Krunoslava Jakupčića te državne tajnice u ministarstvu uprave i bivše kninske gradonačelnice Josipe Rimac. 

Policijski nacionalni ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK) započeo je u petak rano ujutro na području Zagreba, Splita, Knina i Gračaca s realizacijom višemjesečnog kriminalističkog istraživanja, priopćila je glasnogovornica MUP-a Marina Mandić.

U tijeku su uhićenja više fizičkih osoba, državnih dužnosnika i gospodarstvenika zbog sumnje u počinjenje djela protiv službene dužnosti i gospodarskog kriminaliteta s obilježjima korupcije, izvijestili su ranije iz MUP-a.

Izdvojeno


Reci što misliš!