VIJESTI / CRNA KRONIKA

TROVANJE KOD OZLJA

Podignuta optužnica protiv Kristine Ferko koja je antifrizom otrovala 40-godišnjaka - odgovarat će za pokušaj teškog ubojstva

Podignuta optužnica protiv Kristine Ferko koja je antifrizom otrovala 40-godišnjaka - odgovarat će za pokušaj teškog ubojstva

Odgovarat će za trovanje 40-godišnjeg D.M. iz susjednog sela otrovnom supstancom koja sadrži etilen - glikol, a svi ga znaju kao antifriz.

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu je, nakon provedene istrage, podiglo optužnicu protiv Kristine Ferko, 27-godišnjakinje zbog pokušaja teškog ubojstva. Odgovarat će za trovanje 40-godišnjeg D.M. iz susjednog sela otrovnom supstancom koja sadrži etilen - glikol, a svi ga znaju kao antifriz.

- Okrivljenici se stavlja na teret da je 22. siječnja 2020. u mjestu Lović Prekriški (Ozalj), u namjeri da usmrti oštećenika, nakon što je prethodno na benzinskoj postaji pribavila tekućinu protiv smrzavanja (antifriz) koja sadrži etilen-glikol (etan-1,2-diol), te znajući da je ta supstanca otrovna, potajice, bez njegova znanja, tekućinu sa etilen-glikolom stavila u bocu od mineralne vode u kojoj je bio sok, te mu dala da popije tu tekućinu, navodi Županijsko državno odvjetništvo.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Oštećeni ju je popio ne sumnjajući da se u piću nalazi otrovna supstanca zbog čega mu je pozlilo tijekom noći, te je prevezen u bolnicu gdje mu je život spašen zahvaljujući pravovremenom i intenzivnom liječenju.

- Optužnicom je predloženo da se protiv okrivljenice produlji istražni zatvor zbog posebno teških okolnosti počinjenja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 4. Zakona o kaznenom postupku/08), navodi Županijsko državno odvjetništvo. 

Izdvojeno


Reci što misliš!