VIJESTI / CRNA KRONIKA

PODIGNUTA OPTUŽNICA

Karlovčanin demolirao kafić u "Zvijezdi" - htio se osvetiti muškarcu s kojim ima neraščišćene račune, ne znajući da je lokal više nije njegov

Karlovčanin demolirao kafić u

Čitavo vrijeme je zazivao ime bivšeg vlasnika: "Gdje je gazda da mu j.... majku, ako ne dođe zapalit ću mu kuću!"

Općinsko državno odvjetništvu u Karlovcu je podiglo optužnicu protiv 32-godišnjeg Karlovčanina jer je demolirao kafić u središtu Karlovca, u Gradskoj četvrti Zvijezda.

Dogodilo se to 22. veljače oko 21 sat. Bio je uvjeren da će uništiti imovinu poznanika s kojim ima neraščišćene račune, no nije znao da je kafić, barem formalno, promijenio vlasnika, te da sada njime upravlja jedna Karlovčanka.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Redom je razbijao inventar, bacao je čaše, boce i pepeljare po podu i u TV prijamnik, uništio TV prijamnik LCD marke TCL dimenzija 90 x 150 cm, prekidač ledomata marke Montblanc 20, ukrasno staklo oko zida na šanku, rub drvenog stola za goste, metalnu drvenu stolicu s terase te 30 čaša i boca punih vina kao i 10 pepeljara, čime je vlasnicu oštetio za iznos od 20.000.

Čitavo vrijeme je zazivao ime bivšeg vlasnika riječima: "Gdje je gazda da mu j.... majku, ako ne dođe zapalit ću mu kuću!". Prozivani muškarac je to čuo i, kako je rekao na sudu, prestrašio se.

Svjedočeći o događaju bivši vlasnik je kazao kako je oko 20.51 sat primio telefonski poziv od konobara da na šanku galami i doziva ga okrivljeni. Znao je da će, ako dođe u kafić, kaže, biti problema, jer s njim vodi sudski spor za kazneno djelo prijetnje ubojstvom. Potom ga je nazvala vlasnica kafića i rekla mu isto kao konobar. Zbog izgreda su se razbježali svi gosti i konobari iz kafića.

On je u 21.03 sati zvao policiju te prijavio događaj. Autom je došao u blizinu kafića i po mraku prišao bliže. Kako je sve u staklu i sve se vidi i čuje, priča on, na svoje oči je vidio i razgovijetno čuo kako svima j... majku i kako spominje njegovo ime. Tako je u vrlo razjarenom i bijesnom stanju to više puta ponovio i pri tome i dalje razbijao po lokalu. Smatra da je napadač bio pijan ili drogiran.

- Iz snimki nadzornih kamera za dan 22. veljače 2020. proizlazi da se istog dana u ugostiteljskom objektu ispred šanka nalazi muška osoba jače tjelesne građe, kraće ošišane svijetle kose koja na sebi ima odjevenu majicu dugih rukava svjetlije boje, a ista osoba konzumira piće te iz čaše koju drži u desnoj ruci prolijeva sadržaj iz čaše na šank i baca čašu na pod iza šanka.

Nadalje se vidi da ista osoba u više navrata udara rukama po šanku te se naginje preko šanka i iz radnog dijela iza šanka uzima po jednu staklenu čašu koje se nalaze složene na radnom dijelu te iste baca na pod iza šanka.

Isto tako se vidi da ista muška osoba sa šanka uzima 3 čaše i baca ih ravno prema vitrini iza šanka te se naginje preko šanka i s radnog dijela šanka uzima jednu staklenu bocu koju također baca ravno iza šanka prema vitrini. Također se vidi kako ista osoba sa dva visoka stola ispred šanka uzima pepeljare i baca ih iza šanka te dolazi do visokog četvrtastog stola koji podiže i bočno baca na pod pri čemu ruši dvije barske stolice. Iz navedenih snimki razvidno je da je muška osoba okrivljeni - kažu u tužiteljstvu.

Nakon uhićenja izmjereno mu je 1.65 g/kg alkohola u krvi.

Izdvojeno


Reci što misliš!