VIJESTI / CRNA KRONIKA

PODIGNUTA OPTUŽNICA

Poznati slunjski lopov okrao konobara u kafiću u Rastokama u kojemu je i sam radio: "Bio sam pijan, pa se ne sjećam detalja"

Poznati slunjski lopov okrao konobara u kafiću u Rastokama u kojemu je i sam radio:
foto ilustracija

Na snimci videonadzora vidi se kako osumnjičenik sjedi sam za šankom te u trenutku kada mu je konobar okrenut leđima, uzima s prostora iza šanka novčanik

Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu podiglo je optužnicu protiv 33-godišnjeg muškarca iz Slunja. Terete ga da je iskoristio nepažnju konobara u kafiću u Rastokama i ukrao mu novčanik. Do sada ime desetak presuda, uglavnom zbog krađa i teških krađa.

Tijekom istrage je utvrđeno da je on 1. lipnja oko 21.45 iza šanka uzeo i za sebe zadržao novčanik s dnevnim utrškom u vlasništvu pravne osobe, odnosno kafića, čime je oštetio to poduzeće za iznos od 1.286,00 kuna

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ispitan kao osumnjičenik jeiskazao da je bio kritične zgode u ugostiteljskom objektu od 16 do 22 sata. Ranije je radio tamo i čest je gost. Novčanik s dnevnim utrškom nalazi se iza šanka, ali se ne sjeća da ga je otuđio, obzirom da je bio jako alkoholiziran i ne sjeća se zadnjih 3-4 sata od toga dana.

Međutim, na snimci videonadzora vidi se kako osumnjičenik sjedi sam za šankom te u trenutku kada mu je konobar okrenut leđima, uzima s prostora iza šanka novčanik i stavlja ga ispod majice, nakon čega se udaljuje iz prostora ugostiteljskog objekta.

-Slijedom svega naprijed navedenog, smatram da je u konkretnom slučaju u dovoljnoj mjeri potkrijepljena osnovana sumnja da je osumnjičenik počinio kazneno djelo koje mu se ovom optužnicom stavlja na teret, a što proizlazi iz materijalnih dokaza u predmetu - kažu u tužiteljstvu.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!