VIJESTI / CRNA KRONIKA

mlađi brat osuđen

Pijana braća Alfa Romeom stala kraj ceste, pa se potukla, policiju pozvao slučajni prolaznik koji je mislio da je nekome u autu pozlilo

Pijana braća Alfa Romeom stala kraj ceste, pa se potukla, policiju pozvao slučajni prolaznik koji je mislio da je nekome u autu pozlilo

Osoba koja se nalazila izvan automobila prišla je svjedoku i obratila mu se riječima: “Pomozi mi, brat me tuče!“

Prekršajni sud u Karlovcu je proglasio krivim i presudio novčanom kaznim 27-godišnjaku s prebivalištem u Njemačkoj i RH jer je istukao vlastitog brata. Dogodilo se to prije gotovo dvije godine, 7. kolovoza oko 20.15 sati, no ruka pravde sustigla ga je tek sada.

Proglašen je krivim jer je u mjestu Ilovac Ozaljski počini tjelesno nasilje u obitelji nad 35-godišnjim bratom, kojega je napao dok je ovaj upravljao osobnim vozilom. Kobnoga dana u krvi je imao 1,59 promila alkohola u krvi.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nije se pojavio na sudu, iako je uredno pozivan. No, na sud nije pristupao ni njegov brat, žrtva nasilja, koji je također bio pod utjecajem alkohola od 1,26 promila. Ključnu ulogu u određivanju krivnje imao je slučajni prolaznik.

On se vozio iz Ozlja u Kamanje te je dolaskom u predio nazvan Cuzljevo primijetio zaustavljen automobil na cesti pa mu je prišao bliže da vidi treba li nekome pomoći. Dolaskom u neposrednu blizinu automobila primijetio je njemu nepoznatu osobu koja stoji izvan automobila dok mu je gornji dio tijela uvučen i nagnut kroz prozor u automobil, a druga nepoznata osoba koja je sjedila u tom automobilu vukla je prvu osobu za majicu, držeći ga u predjelu prsa te ga je udarala po glavi.

Nakon toga osoba koja se nalazila izvan automobila prišla je svjedoku i obratila mu se riječima: “Pomozi mi, brat me tuče!“, a nakon čega je on pozvao policiju i udaljio se s mjesta događaja.

Policija je postupila po dojavi, te je zaustavila automobil marke Alfa Romeo 20 minuta kasnije u Ozlju, te su tada i alkotestirali braću. Tada su utvrdili i da vozač-napadač nema kod sebe vozačku dozvolu. Do otriježnjenja su ga zadržali u policiji.

 

 

 

Izdvojeno


Reci što misliš!