VIJESTI / CRNA KRONIKA

Nasjela na priču

Skupa ljubav: Preko Fejsa je prevario 'humanitarac' iz Afganistana, a onda ju je 'opelješila' i vidovnjakinja

Skupa ljubav: Preko Fejsa je prevario 'humanitarac' iz Afganistana, a onda ju je 'opelješila' i vidovnjakinja
Pixabay.com

Visina materijalne štete procjenjuje se na tridesetak tisuća kuna

Policijski službenici Policijske postaje Ludbreg zaprimili su prijavu žene iz Ludbrega starosti 63 godine.

Prema prijavi, žeu je putem društvene mreže 28. lipnja 2020. godine kontaktirala nepoznata muška osoba koja se predstavila kao zaposlenik jedne međunarodne organizacije stacioniran u Afganistanu. Nepoznata je osoba od žene tražila financijsku pomoć u vezi izlaska iz baze u cilju ostvarivanje zajedničke veze.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U svrhu rješavanja izlaska iz navedene baze, putem osobnog bankovnog računa ona je uplatila na jedan račun tri tisuće eura, nakon čega je nepoznati počinitelj blokirao daljnju komunikaciju putem društvene mreže.

Također je prijavila, da je ponovno 26. srpnja 2020. godine putem društvene mreže stupila u kontakt sa osobom koja se predstavila kao vidovnjakinja, te da će joj riješiti problem koji joj se dogodio, ukoliko uplati iznos od 200 eura, te je ista iznos i uplatila nakon čega je nepoznati počinitelj tražio još jednu uplatu od nekoliko stotina eura kako bi se u potpunosti riješio problem, što je ista i uplatila. Nakon čega je na tom profilu društvene mreže obavještena da je prevarena.

Visina materijalne štete procjenjuje se na tridesetak tisuća kuna. Policijski službenici utvrđuju sve činjenice i poduzimaju mjere i radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

Izdvojeno


Reci što misliš!