VIJESTI / CRNA KRONIKA

PODIGNUTA OPTUŽNICA

Bivšoj šogorici uputio ružne prijetnje: "K****, sasjeći ću te motorkom i zapaliti tebe i tvoju kuću"

Bivšoj šogorici uputio ružne prijetnje:
foto ilustracija

Okrivljeni kaže da sa šogoricom ne priča 30 godina i da ga je lažno optužila, kao što je jednom lažno optužila njegovog oca da je htio silovati unuku.

Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu podiglo je optužnicu protiv 53-godišnjaka iz Bogovolje na području Cetingrada. Terete ga da je prijetio ubojstvom svojoj bivšoj šogorici, odnosno da joj je 27. svibnja oko podneva rekao da će ju sasjeći motornom pilom, da će zapaliti nju i njezinu kuću te da je neće sačuvati niti policija, pri tome držeći u ruci kamen.

Tužiteljstvo za njega traži uvjetnu osudu, odnosno zatvorsku kaznu u trajanju od šest mjeseci koja se neće primijeniti ukoliko okrivljeni ne počini novo kazneno djelo u razdoblju od dvije godine.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U svojoj obrani okrivljeni je porekao počinjenje kaznenog djela koje mu se stavlja na teret te je naveo da s oštećenom ne priča 30 godina, da joj nije prijetio i da ona to izmišlja te da nije imao kamen u ruci, ali da ju izbjegava jer zna što je ona u stanju napraviti jer je i lažno optužila njegovog oca da je htio silovati unuku.

Dodaje kako je točno da ju je kritičnog dana vidio, ali je bio na udaljenosti na oko 100 metara od nje te mu je ona rekla da je majmun, a on je njoj odgovorio da nema s njime ništa.

Inače je oštećena, kaže, žena njegovog brata koji je poginuo u ratu, a ističe da su joj oni pomogli i dali joj zemlju, čak i više nego na što bi ona imala pravo, a od 18 godine se on sam bori i pomaže roditeljima. Pojašnjava da mu je netko ukrao motorku i da se te zgode sjetio te motorke te da on nešto je govorio, ali ništa od navedenog nije bilo upućeno njoj.

U svom iskazu oštećena navodi da je tijekom Domovinskog rata njezin suprug smrtno stradao i da sa okrivljenim nije imala nekih problema obzirom da je on živio sa svojom obitelji na području Istarske županije, a nakon što je okrivljenik imao problema sa svojom suprugom, doselio se kod svojih roditelja u mjesto Bogovolja.

Dodaje kako je okrivljenik najvjerojatnije bio pod utjecajem alkohola kada bi znao vikati i galamiti, a tijekom kobnoga dana, dok se nalazila u unutrašnjosti svoje obiteljske kuće i obavljala kućanske poslove, u dvorište je došao okrivljeni i počeo ju psovati da joj j... mater i da će je ubiti, a ona zbog straha nije izlazila iz kuće te se nakon otprilike 5 minuta okrivljeni udaljio iz dvorišta.

Zbog toga je otišla do svoje susjede koja ju je također zamolila da ide zajedno s njom po sina koji se vraćao iz škole jer je njezina susjeda vidjela da se okrivljenik nalazi na putu koji vodi kroz to naselje i da pri tome viče pa je i susjeda bila u strahu od okrivljenika.

Odmah po ulasku u vozilo ispred susjedove kuće, okrivljenik je prišao tom vozilu i sa tla uzeo kamen te rukom počeo zamahivati kao da će predmetni kamen baciti na vozilo, a onda je njoj rekao da će je ubiti, da je kurva, da će zapaliti nju i njezinu kuću i da ju neće policija sačuvati te da će je motorkom sasjeći, a tom prilikom je okrivljenik cijelo vrijeme u ruci držao kamen, ali ga nije bacio.

Navedene prijetnje smatra ozbiljnima te je u strahu za svoj život i svoju imovinu.

Izdvojeno


Reci što misliš!