VIJESTI / CRNA KRONIKA

obraz kao džon

Majstor iz pakla: Karlovčanin susjedu malaru povjerio uređenje stana i avansirao mu 5.000 kuna, a ovaj nestao s novcem i još ga pokrao

Majstor iz pakla: Karlovčanin susjedu malaru povjerio uređenje stana i avansirao mu 5.000 kuna, a ovaj nestao s novcem i još ga pokrao
Ilustracija / Pixabay.com

Čak je u SMS prepisci s vlasnikom potvrdio da mu je uzeo tražene stvari iz stana, na čemu se ispričao, ali ih nije vratio

Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu podiglo je optužnicu protiv 32-godišnjeg soboslikara iz Karlovca zbog prijevare i krađe. On je od svoje nesuđene mušterije uzeo 5.000 kuna avansno da mu uredi stan u Ulici Tina Ujevića, kao i ključeve stana da bi mogao započeti s radovima.

No, ne samo da nikada nije odradio posao dogovoren još u travnju prošle godine, već je vlasnika stana okrao. Uzeo je i za sebe zadržao ono što je pronašao vrijedno u stanu, 150 kuna, 20 eura, te fotoaparat. Stvar je tim gora što su vlasnik i majstor - susjedi.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tužiteljstvo za okrivljenoga traži uvjetnu zatvorsku kaznu od devet mjeseci s rokom kužnje od dvije godine. Tijekom ispitivanja on se branio šutnjom, a vlasnik stana detaljno je opisao kako ga je majstor oštetio. Kaže da nisu sačinili nikakv ugovor jer ga je poznavao, bili su susjedi, pa mu je vjerovao da će odraditi dogovoreno. Majstor je sa sobom u stan doveo čak i pomoćnika.

- Zbog obima radova, ja sam iselio iz stana u nadi da će radovi biti što prije obavljeni te sam mu dao i ključ od stana. Započeli su radove, te radili sveukupno dva dana. S tim drugim dečkom sam dogovorio zamjenu stolarije za 6.300 kuna te sam mu dao avans od 3.000 kuna. Malaru sam platio za postavljanje pločica, no nakon toga su obojica netragom nestala. Zvao sam ih, govorili su mi da će nastaviti raditi, ali su se onda prestali javljati - govori vlasnik.

Nakon što ih je policija pronašla drugi mladić mu je vratio 3.000 kuna avansa za stolariju, no malar svoj avans i ukradene stvari nije. Čak je u SMS prepisci s vlasnikom potvrdio da mu je uzeo tražene stvari iz stana, na čemu se ispričao, ali ih nije vratio.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!