VIJESTI / CRNA KRONIKA

DORH ISTRAŽIO

Naoružani uzgajivač marihuane iz Lasinje osumnjičen za nelegalno posjedovanje oružja i droge i zadržan u pritvoru

Naoružani uzgajivač marihuane iz Lasinje osumnjičen za nelegalno posjedovanje oružja i droge i zadržan u pritvoru
www.karlovacka-policija.gov.hr

Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu ispitalo je 51-godišnjaka, a sudac mu odredio istražni zatvor

Muškarac (51) kod kojeg je policija u ponedjeljak pronašla marihuanu, oružje, eksploziv i streljivo osumnjičen je za nelegalno posjedovanje oružja i droge i zadržan u istražnom zatvoru.

Na Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu ispitan je po primitku kaznene prijave Policijske uprave karlovačke zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama i kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik 12. listopada 2020. u Lasinji, protivno članku 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, radi daljnje preprodaje droge na ilegalnom tržištu, uzgajao tri stabljike konoplje tipa droga (marihuana), te držao 46 polusuhih stabljika konoplje tipa droge (marihuana) i ukupno 2.120,3 grama konoplje tipa droga (marihuana) i koja kao djelatnu supstancu sadrži više od 0,3 posto tetrahidrokanabinola koji se prema Popisu droga, psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti droga nalazi na Popisu psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti droga u Odjeljku 1. Osnovano se sumnja i da je osumnjičenik 12. listopada 2020. u Lasinji, protivno odredbi članka 7. u svezi s člankom 6. Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, držao 21 komad TNT eksploziva u pakiranju po 200 grama u parafinskom papiru, lovačku pušku sačmaricu, dvije poluautomatske puške, optiku za noćno motrenje sa cijevi kombinirane puške, te više stotina komada puščanog, protuavionskog i lovačkog streljiva različitih kalibara. Sudac istrage Županijskog suda u Karlovcu prihvatio je prijedlog Općinskog državnog odvjetništva u Karlovcu i odredio istražni zatvor 51-godišnjaku zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, izvijestilo je Općinsko državno odvjetnišvo u Karlovcu.

Izdvojeno


Reci što misliš!