VIJESTI / CRNA KRONIKA

OPREZ NA NETU!

Karlovčanin (41) preko interneta kupio fotoaparat za 14 tisuća kuna, no nikad ga nije dobio - policiji prijavio da je prevaren!

Karlovčanin (41) preko interneta kupio fotoaparat za 14 tisuća kuna, no nikad ga nije dobio - policiji prijavio da je prevaren!
foto ilustracija PIXELL/Pixabay.com

Upozoravamo građane da povećaju oprez prilikom internetske kupovine, kažu u karlovačkoj policiji.

- Jučer je u Policijskoj postaji Karlovac zaprimljena prijava 41-godišnjaka koji je putem Interneta s nepoznatom osobom iz inozemstva dogovorio kupnju fotoaparata u vrijednosti većoj od 14 tisuća kuna. 

Iako je još u siječnju uplatio novac, svoj fotoaparat nije dobio, već samo obavijest da je profil hakiran i blokiran te nije mogao dobiti povrat uplaćenog novca. S obzirom da mu fotoaparat nije isporučen niti je ostvario povrat novca, događaj je prijavio policiji.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Ovim putem upozoravamo građane da povećaju oprez prilikom internetske kupovine, posebno ukoliko kupuju skuplje stvari od osobe koja ne živi u njihovoj blizini i ne ostavlja mogućnost osobnog preuzimanja kupljene robe. Nerazmjerna cijena nekog predmeta u odnosu na onu tržišnu, kupcima bi svakako trebala biti jasno upozorenje da bi se moglo raditi o prijevari, upozoravaju u policiji. 

S obzirom da se radi o prijevari, građani mogu takve slučajeve prijaviti policiji koja će poduzeti mjere da se počinitelj otkrije i ovisno o nastaloj šteti prema njemu pokrenuti odgovarajući postupak.

Izdvojeno


Reci što misliš!