VIJESTI / CRNA KRONIKA

KAOS U AUSTRIJI

UZNEMIRUJUĆI VIDEO Teroristički napad u centru Beča! Pucalo se na šest lokacija u gradu, više je mrtvih i ranjenih!

UZNEMIRUJUĆI VIDEO Teroristički napad u centru Beča! Pucalo se na šest lokacija u gradu, više je mrtvih i ranjenih!

Centar je zatvoren, grad nadlijeću helikopteri, vojska je na ulicama - ministar je potvrdio da ima mrtvih, a da je jedan napadač još u bijegu

Glavni grad Austrije, Beč, postao je poprištem najnovijeg terorističkog napada u kojem je, prema informacijama iznesenima u 1 poslije ponoći konferenciji za novinare austrijske policije, ubijeno više ljudi. Točan broj policija nije objavila. Prema izvještaju medija 15 je ljudi ranjeno, sedam teže, među njima i policajac. Kako je na pressici rekao austrijski ministar unutarnjih poslova Karl Nehammer, najmanje je jedan napadač još u bijegu, dok su ostali uhvaćeni.

Napad je počeo simultano na ukupno šest mjesta u centru grada oko 20 sati u ponedjeljak navečer. Ministar unutarnjih poslova je potvrdio kako se radi o terorističkom napadu koji je počinilo više napadača. Policija je potvrdila da je ubijen jedan civil i jedan napadač, a više je ranjenih na barem šest mjesta u gradu. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kako je objavilo ministarstvo unutarnjih poslova više napada je započelo oko 20 sati na šest mjesta u središtu Beča između ostalog i ispred sinagoge a u njima je sudjelovalo "do deset napadača" od kojih je najmanje jedan još u bijegu. Policija je ostale uhitila. 

Čulo se, kažu, nekoliko pucnjeva u blizini Schwedenplatza i dodaju kako se jedna osoba raznijela eksplozivnim pojasom. Bilo je više napadača, u bijegu su pa je policija zamolila ljude da izbjegavaju mjesto događanja i šire područje. Dojava o tome da su napadači uzeli taoce u Mariahilferstrasse je bila lažna.

Nekoliko medija je, javlja Kurier na početku javilo kako se radi o napadu na obližnju sinagogu, ali se ispšostavilo da ta informacija nije točna. Ipak, navodno je ranjen čuvar ispred sinagoge.

Izdvojeno


Reci što misliš!