VIJESTI / CRNA KRONIKA

ISTRAGA U TIJEKU

Suvlasnici karlovačkog kafića pokušali iznuditi vlastitog konabara: Radio sam na crno i zatražio plaću, a oni su me izudarali i izmislili da sam ja dužan njima!

Suvlasnici karlovačkog kafića pokušali iznuditi vlastitog konabara: Radio sam na crno i zatražio plaću, a oni su me izudarali i izmislili da sam ja dužan njima!
Foto ilustracija - Pixabay.com

Rekao mi je da sam ja njemu dužan 20.000 kuna i da si od toga odbijem 9.700 kuna svojeg duga - priča mladić.

Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu odlučilo je provesti istragu protiv dvojice mladih Karlovčana, suvlasnika jednog karlovačkog kafića, zbog sumnji da su pokušali ozlijediti i iznuditi vlastitog konobara.

Mladić je kod njih dao otkaz jer mu nisu isplaćivali plaću te se nakupio dug od 9.700 kuna. Tvrdi i da ga nikada nisu prijavili. Svratio je 20. rujna oko podneva u kafić jer ga je tamo pozvao jedan od njih, nadajući se plaćama. Zatražio ga je, jedan međutim, osobnu iskaznicu kako bi mu napisao neku suglasnost, što je oštećeni potpisao.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Drugi me potom snažno udario otvorenim dlanom u lice, a onda i ovaj prvi s druge strane. Rekao mi je da sam ja njemu dužan 20.000 kuna i da si od toga odbijem 9.700 kuna svojeg duga - priča mladić.

Potom je otišao u Opću bolnicu Karlovac gdje su mu utvrdili lakše tjelesne ozljede, a  potom je slučaj prijavljen policiji tzv. bolničkom prijavom.

U svojoj žalbi dvojac navodi kako tužiteljstvo temelji svoj zaključak o provođenju istrage isključivo na temelju izjave oštećenoga te bolničke prijave događaja, predlažući da se sasluša i troje gostiju u kafiću koji su svemu svjedočili.

No, Županijski sud u Karlovcu je odbacio njihovu žalbu i podržao Rješenje o provođenju istrage Općinskog državnog odvjetništva u Karlovcu. Ukoliko se tijekom istrage prikupi dovoljno dokaza, slijedi podizanje optužnice protiv nasilnih ugostitelja.

Izdvojeno


Reci što misliš!