VIJESTI / CRNA KRONIKA

UHVAĆENI

Policija pronašla serijske kradljivce - provaljivali u vozila, krali torbice s mobitelima i karticama pa se "častili" na bankomatima

Policija pronašla serijske kradljivce - provaljivali u vozila, krali torbice s mobitelima i karticama pa se
Pixabay.com

Muškarci su stari 54 i 64 godine

Dvojica muškaraca u zrelim godinama, 54-godišnjak i 64-godišnjak, osumnjičeni su za seriju krađa i računalnih prijevara.

Skoro godinu dana provaljivali su u vozila na području nekoliko županija, krali torbice s dokumentima, mobitelima, bankovnim karticama pa onda njima dizali novac na bankomatima. Uspjeli su vlasnicima napraviti štete za gotovo 80.000 kuna.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Policijski službenici PU karlovačke opsežno kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca proveli su u koordinaciji i suradnji s Upravom kriminalističke policije Ravnateljstva policije i više policijskih uprava: zagrebačkom, sisačko-moslavačkom, primorsko-goranskom, ličko-senjskom i koprivničko-križevačkom.

- Dvojicu muškaraca sumnjiči se da su u razdoblju od 24. prosinca 2019. do 18. rujna 2020., što zajedno, a što samostalno na području karlovačke, zagrebačke, sisačko-moslavačke, primorsko-goranske, ličko-senjske i koprivničko-križevačke policijske uprave u 19 navrata, u namjeri protupravnog prisvajanja tuđe pokretne stvari i stjecanja protupravne imovinske koristi provaljivali u zaključana vozila te ulazili i u nezaključana vozila koja su se nalazila parkirana blizini mjesnih kupališta i groblja, a iz kojih su otuđivali torbice s dokumentima, novcem, mobitelima i bankovnim karticama, a potom i otuđenim bankovnim karticama u više navrata na nekoliko bankomata na području karlovačke županije podigli više tisuća kuna. Na području Policijske uprave karlovačke kaznena djela počinjena su u Karlovcu, Dugoj Resi, Ozlju, Slunju i Vojniću. Ujedno, 64-godišnjaka se sumnjiči da je nepoznatoj osobi pomagao u izvršenju kaznenog djela krađe iz vozila koja je počinjena na području Karlovca, objavila je PU karlovačka, preciziravši da je ukupna materijalna šteta nastala ovim kaznenim djelima 79.000 kuna.
 
Zbog sumnje da su 54-godišnjak i 64-godišnjak počinili kaznena djela teških krađa, krađa i računalnih prijevara, a 64-godišnjak i kazneno djelo krađe u pomaganju,  predani su pritvorskom nadzorniku te će uz posebno izvješće biti dovedeni u Općinsko državno odvjetništvu u Karlovcu.
 

Izdvojeno


Reci što misliš!