VIJESTI / CRNA KRONIKA

PU KARLOVAČKA

U vikend akciji na prometnicama Karlovačke županije uhvaćen 331 prekršitelj - najpijaniji 29-godišnjak u Karlovcu

U vikend akciji na prometnicama Karlovačke županije uhvaćen 331 prekršitelj - najpijaniji 29-godišnjak u Karlovcu
Luka Stanzl/PIXSELL

Bilo je i onih koji voze i razgovaraju na mobitel, pa je tako kaznu za to dobilo 37 vozača.

Prometni policajci PU karlovačke su proteklog vikenda ponovo bili na cestama u hvatanju svih onih koji voze ali pritom krše prometne propise i ugrožavaju sigurnost. 

Policija tako javlja da je utvrđeno 311 prekršaja, a od toga se 28 prekršaja odnosi na upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola, 95 na prekoračenje brzine kretanja vozila, 35 na nekorištenje sigurnosnog pojasa. Bilo je i onih koji voze i razgovaraju na mobitel, pa je tako kaznu za to dobilo 37 vozača. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Najveća koncentracija alkohola izmjerena je kod 29-godišnjeg vozača osobnog automobila u Karlovcu, a iznosila je 2,67 promila. Najveća izmjerena brzina kretanja vozila bila je 162 km/h na autocesti A1, na dijelu prometnice gdje je ograničenje 100 km/h, kažu u policiji.

Jučer je u Dugoj Resi dolijao jedan višestruki počinitelj prometnih prekršaja. 50-godišnjak u automobilu krapinskih registarskih oznaka vozio je pijan sa 2,20 promila alkohola u krvi.

- S obzirom na to da je vozač višestruki počinitelj prekršaja tzv. recidivist doveden je na nadležni Općinski sud uz optužni prijedlog. Sud mu je izrekao novčanu kaznu od 12.000 kuna i sedam mjeseci zabrane upravljanja motornim vozilom, dodaju u policiji. 

Izdvojeno


Reci što misliš!