VIJESTI / CRNA KRONIKA

SLUČAJ IZ LIKE

Pritvoren 18-godišnji mladić, sumnja se da je spolno zlostavljao i iskoristio 14-godišnje dijete - prijeti mu duga zatvorska kazna

Pritvoren 18-godišnji mladić, sumnja se da je spolno zlostavljao i iskoristio 14-godišnje dijete - prijeti mu duga zatvorska kazna
Pixabay.com

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 18-godišnjak počinio navedeno kazneno djelo na području Ličko-senjske županije na štetu djeteta (2006.).

Zbog sumnje da je počinio teško kazneno djelo spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta na Županijskom državnom odvjetništvu u Karlovcu je ispitan 18-godišnji mladić s područja Ličko - senjske županije. Terete ga da je spolno zlostavljao dijete u dobi od 14 godina.

- Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 18-godišnjak počinio navedeno kazneno djelo na području Ličko-senjske županije na štetu djeteta (2006.). Sudac istrage Županijskog suda u Karlovcu prihvatio je prijedlog Županijskog državnog odvjetništva u Karlovcu i odredio 18-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke - priopćili su iz tužiteljstva.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prema Kaznenom zakonu za ovo osobito teško kazneno djelo propisana je "kazna zatvora od tri do 15 godina zatvora ako je djetetu nanesena teška tjelesna ozljeda ili je narušen njegov tjelesni ili emocionalni razvoj ili je dijete ostalo trudno, ako je u djelu sudjelovalo više počinitelja, ili je djelo počinjeno nad posebno ranjivim djetetom ili je počinjeno od člana obitelji ili osobe s kojom dijete živi u zajedničkom kućanstvu, ili je počinjeno na osobito okrutan ili osobito ponižavajući način."

Izdvojeno


Reci što misliš!