VIJESTI / CRNA KRONIKA

prijeti mu zatvor

Podignuta optužnica protiv 52-godišnjeg Ličanina - otrovao je vuka, lisicu i zaštićenog surog orla

Podignuta optužnica protiv 52-godišnjeg Ličanina - otrovao je vuka, lisicu i zaštićenog surog orla

Trovanja su se događala tijekom siječnja i veljače.

Općinsko državno odvjetništvo u Gospiću je, nakon provedenih izvida i dokaznih radnji, podiglo optužnicu protiv hrvatskog državljanina 52-godišnjaka zbog počinjenja dva kaznena djela uništavanja zaštićenih dijelova prirode i dva kaznena djela protuzakonitog lova i ribolova.

- Okrivljenog 52-godišnjaka se optužnicom tereti da je u dva navrata tijekom siječnja 2020. godine na području Gračaca, s ciljem umanjenja broja životinja koje napadaju njegova goveda uporabio otrovni mamac za lov divljih životinja i prouzročio smrt divlje životinje lisice i strogo zaštićenih jedinki vuka i surog orla.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Sredinom siječnja na predjelu Mazina pronađene su dvije lešine teladi, pored kojih je pronađen jedan uginuli vuk i jedna lisica, a za koje je utvrđeno da su otrovane, dok je početkom veljače je na području Mazina pronađena uginula krava pored koje se nalazio uginuli suri orao, za kojeg je također nakon provedenog vještačenja utvrđeno da je uginuo uslijed trovanja. U oba slučaja radilo se o namjernom trovanju.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!