VIJESTI / CRNA KRONIKA

OD 1996.

Podignuta optužnica: Lažirao je da je ranjen u ratu pa mu je država isplatila 1,6 milijuna kuna

Podignuta optužnica: Lažirao je da je ranjen u ratu pa mu je država isplatila 1,6 milijuna kuna

Državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv muškarca rođenog 1972. godine zbog sumnje da je lažirao status vojnog invalida.

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici objavilo je na svojim stranicama da je doneseno rješenje o provođenju istrage protiv 49-godišnjaka zbog prijevare. 

Naime, on je navodno, kako se sumnja, od siječnja 1996. do  rujna 2020. u Koprivnici i Zagrebu, ishodio da mu se izda nalaz i mišljenje Invalidske komisije nadležnog fonda mirovinskog i invalidskog osiguranja radnika Hrvatske, prema kojem mu je kao hrvatskom branitelju utvrđena sto postotna invalidnost kao posljedica tjelesnog ozljeđivanja tijekom sudjelovanja u Domovinskom ratu, iako to nije bila istina jer u Domovinskom ratu nije zadobio nikakve ozljede i kod njega ne postoji invalidnost uzrokovana tjelesnim ozljeđivanjem.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Osnovano se sumnja da je na temelju takvog neistinitog nalaza i mišljenja podnio tom fondu mirovinskog i invalidskog osiguranja radnika zahtjev za ostvarivanje invalidske mirovine, neistinito prikazujući da ispunjava sve uvjete za ostvarivanje prava na invalidsku mirovinu, u što su mu službene osobe fonda povjerovale, tako mu je kao vojnom osiguraniku priznato pravo na invalidsku mirovinu koja mu je isplaćivana do rujna 2020. godine. Na opisani način je stekao protupravnu imovinsku korist u vidu nepripadno isplaćenih iznosa invalidske mirovine od ukupno više od 1.600.000,00 kuna", navodi se u priopćenju.

Izdvojeno


Reci što misliš!