VIJESTI / CRNA KRONIKA

LAKŠE OZLJEDE

Mladi lovac (18) ranjen u lovu u šumi kod Karlovca - 25-godišnji lovac pucao u divljač, fragment zrna pogodio kolegu, proveden policijski očevid

Mladi lovac (18) ranjen u lovu u šumi kod Karlovca - 25-godišnji lovac pucao u divljač, fragment zrna pogodio kolegu, proveden policijski očevid
foto ilustracija Pixabay.com

Na mjestu događaja proveden je očevid, a nadležnom državnom odvjetništvu bit će dostavljeno izvješće.

Na kraju je i dobro prošao 18-godišnji lovac koji je jučer ranjen prilikom lova u šumskom predjelu u mjestu Gornji Sjeničak u okolici grada Karlovca. 

Policija nam javlja da je prilikom organiziranog lova došlo do ozljeđivanja 18-godišnjeg lovca, a što se dogodilo izvijestili su u svom redovnom izvješću.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- 25-godišnji lovac pucao je na divljač te je zrno prošlo kroz divljač, a fragment zrna pogodio je 18-godišnjaka koji je tom prilikom lakše ozlijeđen, izvijestila je jutros PU karlovačka. Tragedije u lovu nažalost nisu rijetkost a događaju se i fatalni ishodi pa se, s obzirom na lakše ozljede mladog lovca, ipak može reći da je imao sreću u nesreći.

Na mjestu događaja proveden je očevid, a nadležnom državnom odvjetništvu bit će dostavljeno izvješće. 

- U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirane su četiri prometne nesreće s materijalnom štetom, navode još u policiji.

Organizator lova bilo je Lovačko društvo ‘Fazan’ iz Banskog Kovačevca, a predsjednik Denis Karas potvrdio je Hini da upravo traje izvanredni nadzor rada Lovačkog društva u povodu nesreće.

“Lov je bio organiziran po svim pravilima plana mjera sigurnosti pri provedbi skupnog lova. Dio metka koji je prošao kroz divljač promijenio je smjer i pogodio mladića, što je čista nesreća” rekao je Karas.

Ranjeni lovac je hospitaliziran u karlovačkoj bolnici, ne zbog težine ozljeda već zbog bojazni od infekcije, upravo zato jer je metak prošao kroz divljač, smatra Karas.  

Prema saznanju predsjednika Županijskog lovačkog saveza Vinka Pavlića zrno nije zahvatilo vitalne organe ni kost i mladić bi se trebao brzo oporaviti. Kako je Pavlić rekao Hini žao mu je što se to dogodilo, no da sada treba provjeriti je li se skupni lov organizirao po svim inače strogim pravilima.

“Jučer je u lovištu bio policijski očevid, a danas nadzor provodi Lovna inspekcija. Inspekcija će provjeriti zapisnik sudionika skupnog lova, brojeve njihovih oružnih listova, lovačke iskaznice, jesu li važeče te opis lova sa smjerom kretanja, sve to iz mjera sigurnosti”, rekao je Pavlić.

Izdvojeno


Reci što misliš!