VIJESTI / CRNA KRONIKA

GDJE JE DROGA?

Misterij u Karlovcu: Od zapljene do podizanja optužnice "nestalo" petnaest kilograma marihuane!

Misterij u Karlovcu: Od zapljene do podizanja optužnice
www.karlovacka-policija.gov.hr

Iz policije pojašnjavaju kako su oni dali podatak o bruto iznosu, a vještaci su odbili ambalažu

U Karlovcu je, piše Jutarnji.hr "nestalo" gotovo 15 kilograma cannabis marihuane. Radi se o drogi koju je policiji zaplijenila 24. listopada prošle godine, o čemu je ovdje pisao i KAportal.

Policija je tada navela kako se radilo o količini od 199,2 kg i bila je to njihova najveća godišnja zaplijena droge. No, prije nekoliko dana Općinsko državno odvjetništvo je podiglo optužnicu protiv počinitelja u tom slučaju, kojom ga terete za krijumčarenje 184,63 kilograma droge.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Gdje je, dakle, nestalo, 14,57 kilograma trave, zapitao se Jutarnji.hr.

- Nedvojbeno se radi o istom slučaju, no ono što jest dvojbeno je količina "materijala" jer se od jednog do drugog priopćenja negdje pogubilo 14,57 kilograma marihuane. Gdje je nestalo gotovo 15 kilograma "trave", je li se osušila, je li je netko zlorabio, popušio, preprodao ili je došlo do manjka samo u brojkama, a stvarno je stanje i dalje isto - pita se Jutarnji, pa navodi kronologiju, a onda i odgovor na to pitanje.

PU karlovačka u listopadu šalje medijima opširno priopćenje u kojem navode da su "u subotu 24. listopada na odmorištu autoceste A1 u Draganiću policijski službenici Ravnateljstva policije zaustavili kombi vozilo zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 24-godišnjak te vizualnim pregledom unutrašnjosti vozila uočili više torbi ispunjenih nepoznatom materijom za koju se posumnjalo da bi se moglo raditi o drogi cannabis marihuani".

 

- Okrivljeniku se optužnicom stavlja na teret da je 24. listopada 2020. u Draganiću, na odmorištu autoceste A1, radi daljnje distribucije na ilegalnom tržištu u kombi vozilu u trinaest torbi držao 77 paketa s ukupno 184,63 kilograma droge cannabis marihuana... - priopćili su iz tužiteljstva.

Stvar je pojasnila Andreja Lenard, glasnogovornica PU karlovačke.

- U policijskom priopćenju navodi se količina utvrđena preliminarnim vaganjem, dakle u bruto iznosu, zajedno s ambalažom u koju je pakirana, te je ona tako i otpremljena u Centar "Ivan Vučetić". Oni je vještače, između ostalog utvrđuju i točne količine, znači bez ambalaže, te svoj nalaz dostavljaju Odvjetništvu te je onda Državno odvjetništvo dobilo tu manju, ali stvarnu količinu - rekla je Jutarnjem glasnogovornica Andreja Lenard, naglašavajući kako je moguće i da zbog stajanja i sušenja dođe do gubitka droge na težini.

Izdvojeno


Reci što misliš!