VIJESTI / CRNA KRONIKA

JAK VJETAR RAZBUKTAO VATRU

Tragedija kod Slunja: Prilikom spaljivanja korova i niskog raslinja u požaru smrtno stradala 84-godišnjakinja

Tragedija kod Slunja: Prilikom spaljivanja korova i niskog raslinja u požaru smrtno stradala 84-godišnjakinja
foto FB Vatrogasna zajednica Karlovačke županije

Do širenja požara najvjerojatnije je došlo zbog vremenskih uvjeta, odnosno jakog vjetra.


Nekontrolirano i neoprezno spaljivanje korova ponovo je dovelo do smrtnog ishoda, ovog puta na području Slunja.

Policija je jutros izvijestila da se tragedija dogodila jučer u mjestu Mali Vuković, te da je smrtno stradala 84-godišnjakinja prilikom spaljivanja korova i niskog raslinja na polju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Naime, do širenja požara najvjerojatnije je došlo zbog vremenskih uvjeta, odnosno jakog vjetra. Nadležnom državnom odvjetništvu bit će dostavljeno izvješće o ovom događaju, kažu u policiji. 

Požari na otvorenom vatrogasci su morali gasiti diljem županije, a Vatrogasna zajednica upozorava na opasnosti.

- S obzirom na povećan broj požara na otvorenom prostoru, podsjećamo na županijsku Odluku o mjerama za sprječavanje nastajanja požara na otvorenom prostoru, a posebno naglašavamo sljedeće:

- Svako spaljivanje potrebno je javiti najbližoj vatrogasnoj postrojbi te od iste zatražiti dozvolu, mjesto spaljivanja mora biti udaljeno od prometnica, pruge i električnih vodova te 200 metara od šume, spaljivanje je dozvoljeno samo danju i za mirna vremena.

Zabranjeno je spaljivanje nedjeljom, blagdanima i kada puše vjetar, važno je biti uz mjesto spaljivanja i pogasiti preostali žar, za nepridržavanje Odluke, propisane su novčane kazne.

- Stoga apeliramo na sve žitelje Karlovačke županije da se pridržavaju ovih mjera jer samo odgovornim ponašanjem možemo spriječiti požare i tako zaštititi ljudske živote i imovinu. U slučaju pojave požara, odmah nazovite broj 193 ili 112, rekao je županijski vatrogasni zapovjednik Goran Franković.

Izdvojeno


Reci što misliš!