VIJESTI / CRNA KRONIKA

UHIĆEN

Mladi Rumunj uhićen na Plitvicama: Natovario kamion Pakistancima za 5.000 eura i pokušao ih prokrijumčariti preko schengenske granice

Mladi Rumunj uhićen na Plitvicama: Natovario kamion Pakistancima za 5.000 eura i pokušao ih prokrijumčariti preko schengenske granice
foto / ilustracija

Osnovano se sumnja da je osumnjičenik ilegalne migrante smjestio u tovarni prostor teretnog vozila natkriven ceradom koji nije namijenjen za prijevoz ljudi

 
Na području Plitvičkih Jezera uhićen je 29-godišnji rumunjski državljanin koji je u teretnom dijelu kamiona španjolskih nacionalnih oznaka krijumčario migrante. Ispitan je u utorak u Općinskom državnom odvjetništvu u Gospiću. Određen mu je istražni zatvor.

- Općinsko državno odvjetništvo u Gospiću je 30. ožujka 2021., po primitku kaznene prijave Policijske uprave ličko-senjske, provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja uhićenog rumunjskog državljanina (1980.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma - kažu u tužiteljstvu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Postoji osnovana sumnja da je 29-godišnji osumnjičenik 28. ožujka 2021. na području općine Plitvička Jezera, u cilju da se nepripadno materijalno okoristi nezakonitim prevoženjem stranih državljana koji nemaju putne isprave kroz Republiku Hrvatsku te dalje u zemlje Europske unije, prema ranijem dogovoru i dobivenim uputama od nepoznatih organizatora krijumčarenja ljudi, za unaprijed obećanu novčanu naknadu u iznosu od 5.000 eura, u teretno vozilo španjolskih nacionalnih oznaka preuzeo više državljana Pakistana, za koje je znao da su nezakonito prešli državnu granicu Republike Hrvatske, priopćili su iz ODO-a.

Osnovano se sumnja da je osumnjičenik ilegalne migrante smjestio u tovarni prostor teretnog vozila natkriven ceradom koji nije namijenjen za prijevoz ljudi, te ih je na takav ponižavajući i nehuman način, i svjestan da time ugrožava njihovo zdravlje i živote, prevozio prema Rijeci pri čemu su ga zaustavili policijski službenici.

Sudac istrage Županijskog suda u Karlovcu u cijelosti je prihvatio prijedlog Općinskog državnog odvjetništva u Gospiću za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i osumnjičeniku odredio istražni zatvor.

Izdvojeno


Reci što misliš!