VIJESTI / CRNA KRONIKA

SUDSKA TRAKAVICA

Slučaj Karlovačka banka: Karlovački odvjetnik Danko Seiter i zagrebački poduzetnik Zdravko Pašalić zbog 13,4 milijuna kuna osuđeni na po 3 godine zatvora

Slučaj Karlovačka banka: Karlovački odvjetnik Danko Seiter i zagrebački poduzetnik Zdravko Pašalić zbog 13,4 milijuna kuna osuđeni na po 3 godine zatvora

Postupak su obilježile brojne kontroverze, a zastara mu je prijetila prije dvije godine. Sutkinja Elma Kaleb Mamić im je tada svima presudila u odsustvu osam dana prije zastarnog roka, samo da bi im se on produljio za još dvije godine.

Na po tri godine zatvora osuđeni su danas na Županijskom sudu u Karlovcu bivši član Uprave Karlovačke banke Danko Seiter i Zdravko Pašalić, vlasnik Zagreb drva, kojemu je KABA sad već davne 1999. godine bez valjanog razloga otpisala čak 13,4 milijuna kuna. Postupak se još uvijek vodi protiv preostalih dvoje bivših bankara, Sande Cvitešić i Mije Bursića, kojima je sudski predmet odvojen jer su u samoizolaciji zbog koronavirusa.

U obrazloženju presude sudac Leon Kovačić je rekao da su tijekom dokaznog postupka utvrđene sve okolnosti kaznenog djela. okrivljnik Seiter nije želio komentirati nepravomoćnu presudu, a Pašalić je najavio žalbu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Postupak su, podsjetimo, obilježile brojne kontroverze, a zastara mu je prijetila prije dvije godine. Sutkinja Elma Kaleb Mamić im je tada svima presudila u odsustvu osam dana prije zastarnog roka također na po tri godine, samo da bi im se on produljio za još dvije godine.

Tada je predmet dodijeljen sucu Kovačiću, koji se i prošlog tjedna morao suočiti s nedolaskom dvoje okrivljenih, zbog čega je razdvojio postupke. Umjesto da tada iznese svoju obranu okrivljeni Seiter išetao je iz sudnice rekavši da mu nije dobro. Njegovo su kretanje, međutim, pratili putem nadzornih kamera te tako zaključili da je zapravo - pobjegao.

Sudsko vijeće mu je zato odmah odredilo istražni zatvor, a policija ga je uhitila, te je na raspravu u srijedu bio priveden.

Izdvojeno


Reci što misliš!