VIJESTI / CRNA KRONIKA

BILO JE TO 2008.

Grad Ozalj mora platiti "masnu" odštetu vozaču iz Švicarske: Muškarac stradao u prometnoj nesreći jer na raskrižju nisu postavili znak "stop"

Grad Ozalj mora platiti
Grad Ozalj, foto ilustracija - arhiva KAportala

Sud je utvrdio da je nesreću skrivio Grad Ozalj jer na predmetnom raskrižju nisu postavili znak "stop"

Oko 35.000 kuna odštete te oko 2.500 švicarskih franaka (oko 18.000 kuna) zbog plaćene njege u kući i izgubljene zarade Grad Ozalj će morati platiti švicarskom državljaninu koji je stradao u prometnoj nesreći na ozaljskom području. Skrivio ju je, utvrdio je nepravomoćno Općinski sud u Karlovcu, upravo Grad Ozalj jer nije prometno označio cestu na kojoj se dogodila nesreća.

Zbilo se to još 7. prosinca 2008. godine u mjestu Škaljevica oko 21.40 sati, na raskrižju lokalne ceste i nerazvrstane ceste koja vodi do lovačkog doma. U nesreći su sudjelovala dva vozila, jedno zagrebačkih oznaka i drugo švicarskih, pri čemu je vozač iz drugog vozila zadobio trzajnu ozljedu vrata. Kako radi kao konobar i kao vozač, muškarcu je ta ozljeda pričinjala velike probleme.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Sud je utvrdio da je nesreću skrivio Grad Ozalj jer na predmetnom raskrižju nisu postavili znak "stop", kako bi bilo jasno koja je od prometnica s prednošću prolaza. Grad se branio kako je suodgovornost i na drugom vozaču, kao i da se nesreća mogla izbjeći da su vozači malo više pazili, međutim, sud se priklonio mišljenju prometnih vještaka.

Izdvojeno


Reci što misliš!