VIJESTI / CRNA KRONIKA

DRŽAVNO ODVJETNIŠTVO

U istražnom zatvoru završio 43-godišnji Karlovčanin, osumnjičen da je pokušao pregaziti policajce - stavlja mu se na teret pokušaj ubojstva i još dva kaznena djela

U istražnom zatvoru završio 43-godišnji Karlovčanin, osumnjičen da je pokušao pregaziti policajce  - stavlja mu se na teret pokušaj ubojstva i još dva kaznena djela
KAportal/PIXSELL

- U trenutku kada mu je policijski službenik izdao zapovijed da zaustavi vozilo, odbio je to napraviti te prema njemu ubrzao vožnju, navodi DORH.

U istražnom zatvoru završio je 43-godišnji Karlovčanin koji se sumnjiči da je proteklog vikenda napravio niz kaznenih djela, od pokušaja ubojstva, kaznenog djela prisile prema službenoj osobi te nedozvoljenog psojedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Po primitku kaznene prijave, navodi Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu, provelo je dokaznu radnju prvog ispitivanja uhićenog hrvatskog državljanina, a sudac istrage je prihvatio prijedlog državnog odvjetništva i osumnjičeniku odredio istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

A što se događalo izvijestio je DORH.

- Postoji osnovana sumnja da je 43-godišnji osumnjičenik 30. travnja 2021. ispred obiteljske kuće na području grada Karlovca, tijekom postupanja policijskih službenika, odbio postupiti po zapovijedi policijskih službenika pa je tijekom vožnje osobnim automobilom naglo krenuo unatrag i neočekivano otvorio vrata vozila. Osnovano se sumnja da je vratima vozila udario policijskog službenika koji se uhvatio za karoseriju kako bi izbjegao nalet vozila, navodi se u priopćenju.

Nadalje, osnovano se sumnja da je osumnjičenik upravljao vozilom naprijed - natrag dok se policijski službenik držao za vrata, sve dok nije pao pored vozila i pritom zadobio tjelesnu ozljedu. 

- Osnovano se sumnja i da je u trenutku kada mu je drugi policijski službenik izdao zapovijed da zaustavi vozilo, odbio postupiti po zapovijedi i, u cilju da usmrti policijskog službenika, ubrzao vožnju prema službeniku te se u više navrata kretao vozilom naprijed - natrag prema obojici službenika koji su zahvaljujući spretnosti izbjegli nalet vozila, nakon čega se osumnjičenik vozilom udaljio s mjesta događaja, opisalo je još događaj Županijsko državno odvjetništvo.

43-godišnjak je osumnjičen i da je u obiteljskoj kući, protivno odredbama Zakona o oružju, držao više komada streljiva čije je držanje građanima zabranjeno.

- Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu predložilo je određivanje istražnog zatvora protiv 43-godišnjeg osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i opasnosti od ometanja kaznenog postupka za kazneno djelo za koje je propisana kazna dugotrajnog zatvora, navodi DORH.

Sudac istrage Županijskog suda u Karlovcu djelomično je prihvatio prijedlog državnog odvjetništva i osumnjičeniku odredio istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. U dijelu u kojem je sudac istrage odbio prijedlog za određivanje istražnog zatvora, uložena je žalba.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!