VIJESTI / CRNA KRONIKA

AKCIJA POLICIJE

Uhićena trojica sudaca u Osijeku koje je za korupciju optužio Mamić, priveden i poduzetnik Tadić: Pretražuju i stan sučeve prijateljice

Uhićena trojica sudaca u Osijeku koje je za korupciju optužio Mamić, priveden i poduzetnik Tadić: Pretražuju i stan sučeve prijateljice
Davor Javorovic/PIXSELL

USKOK je potvrdio da su uhićene četiri osobe, a među njima su trojica sudaca. Odvedeni su na ispitivanje

U Osijeku su uhićena trojica sudaca povezanih sa slučajem Zdravka Mamića koji ih je teško optužio za korupciju. Riječ je o Zvonku Vekiću, Darku Krušlinu i Anti Kvesiću koje je Mamić javno prokazao za uzimanje mita objaviviši fotografije njihovih privatnih druženja u vrijeme dok mu se sudilo za izvlačenje novca iz Dinama na Županijskom sudu u Osijeku. 

U tijeku je pretres njihovih domova, ali i nekih osoba koje su s njima povezane, primjerice prijateljice suca Zvonka Vekića s kojom je bio na putu u Dubai, koji je prema tvrdnjama Mamića, upravo on financirao. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Uhićeni su odvedeni na ispitivanje u USKOK. Državno sudbeno vijeće zbog afere Vekića i Krušlina je ranije i suspendiralo, a jučer im je svoj trojici skinut imunitet. 

Neslužbeno doznajemo da je uhićen i osječki poduzetnik Drago Tadić koji je također bio na feštama sa sucima i Mamićem. On je u intervjuu za RTL Danas opisao kako je došlo do tih "veselica", a potvrdio je i da je vidio na stadionu Maksimir kada je Mamić sucu Krušlinu na ruku stavio skupocjeni sat.  

USKOK: Privedene su četiri osobe, među njima tri suca

O svemu se oglasio i USKOK koji je potvrdio da su uhićene četiri osobe, među kojima su i trojica sudaca.  

"Uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji protiv više osoba rezultat su kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s PNUSKOK-om i Samostalnim sektorom za financijske istrage Porezne uprave Ministarstva financija.

Navedene radnje provode se u odnosu na više osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile kaznena djela protiv službene dužnosti. USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost.

Za sada se može potvrditi da su uhićene četiri osobe među kojima su trojica sudaca u odnosu na koje je zatraženo skidanje imuniteta što je Državno sudbeno vijeće i odobrilo."

Izdvojeno


Reci što misliš!