VIJESTI / CRNA KRONIKA

putovali za sloveniju

Mladi bosanski krijumčari u Lici su uhvaćeni sa šleperom i 128 migranata - sudac u Karlovcu odredio im je istražni zatvor

Mladi bosanski krijumčari u Lici su uhvaćeni sa šleperom i 128 migranata - sudac u Karlovcu odredio im je istražni zatvor

Prevozili su Pakistance i Bangladešane.

Troje državljana BiH "palo je" u Lovincu u Lici u krijumčarenju čak 128 migranata. Pokušali su ih iz BiH prokrijumčariti do susjedne Slovenije. Sudac istrage Županijskog suda u Karlovcu im je odredio istražni zatvor zbog opasnosti od bijega i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Dežurni zamjenik općinske državne odvjetnice u Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu je osumnjičenike u dobi 24, 27, te 24 godine ispitao zbog "osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Postoji osnovana sumnja da je troje osumnjičenika 17. srpnja 2021. na području općine Lovinac, u cilju da se nepripadno materijalno okoriste nezakonitim prevoženjem stranih državljana koji nemaju putne isprave kroz Republiku Hrvatsku te dalje u zemlje Europske unije; počinili navedeno kazneno djelo. Osnovano se sumnja da su prema ranijem dogovoru i dobivenim uputama od nepoznatih organizatora krijumčarenja ljudi, za unaprijed obećanu novčanu naknadu u neutvrđenom iznosu svakome, u teretno vozilo kojim je upravljao prvoosumnjičenik, primili veći broj državljana Pakistana i Bangladeša - kažu u tužiteljstvu.

Prvoosumnjičenik je pritom znao da su oni nezakonito prešli državnu granicu Republike Hrvatske, dok su se drugoosumnjičenik i trećeosumnjičenica kretali u osobnom vozilu kao prethodnica teretnom vozilu, kako bi upozorili prvoosumnjičenika na policijske ophodnje na cesti. Osnovano se sumnja da su osumnjičenici smjestili ilegalne migrante u tovarni prostor teretnog vozila koji nije namijenjen za prijevoz ljudi te ih na takav ponižavajući i nehuman način prevozili prema Republici Sloveniji, no u njihovoj su ih namjeri  zaustavili policijski službenici.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!