VIJESTI / CRNA KRONIKA

OPTUŽNICA

Dugoreški umirovljenik brutalno istukao djelatnicu kioska koja ga je uhvatila u krađi križaljke: "Kleknula je kada sam je udario šakom u glavu"

Dugoreški umirovljenik brutalno istukao djelatnicu kioska koja ga je uhvatila u krađi križaljke:

Djelatnica je zadobila lakše ozljede, natučenje desne strane lica i vrata. Lopov je pobjegao bez plijena, a djelatnica je nazvala policiju.

Dugoreški umirovljenik u dobi od 69 godina napao je i istukao djelatnicu kioska u Dugoj Resi, koja ga je uhvatila u krađi križaljke. Tvrdi tako Općinsko državno odvjetništvu u optužnici koju je podiglo protiv njega. Sam čin zbio se 29. travnja oko 13.30 sati.

- U nakani neovlaštenog stjecanja tuđe stvari, na kiosku trgovačkog društva Tisak d.o.o. uzeo je križaljku koju je stavio u svoju jaknu, uslijed čega je prodavačica izašla iz kioska te mu rekla da vrati križaljku kao i da za njega više nema prodaje te da će reći kolegicama da on krade križaljke. On se na te riječi oglušio, zbog čega mu je ona uzela križaljku i istu krenula staviti natrag na policu, uslijed čega se sagnula, kada ju je, u nakani da zadrži križaljku, za vrijeme dok mu je bila okrenuta leđima i u sagnutom položaju, uhvatio objema rukama za vrat, gurao uz aparat za kavu te potom udario nekoliko puta po glavi i desnom uhu - kaže se u optužnici.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Djelatnica je zadobila lakše ozljede, natučenje desne strane lica i vrata. Lopov je pobjegao bez plijena, a djelatnica je nazvala policiju.

Okrivljeni se na ispitivanju branio da stalno na tom kiosku kupuje križaljke, te da je nije mislio ukrasti jer košta samo 9 kuna.

- Počela je vikati na mene, a uokolo su stajali ljudi. Zato je dobila te šamare, jer je ona mene napala. Nisam se obratio direktno njoj, već sam sam uzeo križaljku, a imao sam kod sebe novca i mislio sam platiti. Čekao sam u redu, a onda je ona došla i počela vikati. Nakon toga je dobila pljusku i šamar. Kleknula je dolje kada sam je udario šakom u glavu, ali je nisam davio - ispričao je u svojoj obrani muškarac na policiji kao osumnjičenik, dok se na tužiteljstvu kao okrivljenik branio šutnjom.

Trgovkinja kaže da muškarca zna od ranije jer se čudno ponaša. Vidjela ga je kako   ispred kioska uzima časopis - križaljku te ju stavlja u svoju jaknu i bilo joj je jasno da ju ima namjeru ukrasti. Nakon toga je izišla iz kioska kako bi ga spriječila i rekla mu da vrati križaljku i da za njega više prodaje nema, te da će reći kolegicama da on krade križaljke.

Muškarac se oglušio na njezine riječi, a potom je uzela križaljku i krenula je staviti natrag na policu, zbog šoka ne sjeća točno na koji način je uzela križaljku. Za vrijeme dok je bila sagnuta i okrenuta leđima muškarac ju je uhvatio s objema rukama za vrat, gurao ju uz aparat za kavu, a nakon toga je osjetila nekoliko jakih udaraca po glavi i desnom uhu. Od udaraca je osjetila bol u glavi i nije se odmah snašla, a osoba koja ju je napala je stajala neko vrijeme kraj kioska, gledala ju i govorila joj je nešto, ali se ne sjeća što točno.

Nakon što je na mjesto događaja stigla policija i hitna od kolegice je saznala ime muškarca koji ju je napao. Zbog događaja je u velikom strahu za svoj život, a posebno se boji što će se dogoditi kada muškarac ponovno dođe na kiosk kada bude radila i boji se da ju ne bi ponovno napao.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!