VIJESTI / CRNA KRONIKA

GLUP & GLUPLJI

Šverc za anale: Krijumčar iz Italije preko Maljevca usred bijela dana Pakistanca vozio u prtljažniku - prije toga je napravio još veću glupost

Šverc za anale: Krijumčar iz Italije preko Maljevca usred bijela dana Pakistanca vozio u prtljažniku - prije toga je napravio još veću glupost

Migrant je također ispitan. On je iskazao kako je u jednom kampu upoznao zemljaka iz Pakistana koji mu je za 3.000 obećao srediti krijumčarenje preko Hrvatske i Slovenije do Italije.

Slučaj krijumčara migranta, Albanca s prebivalištem u Italiji, moglo bi ući u anale kao najgluplji pokušaj krijumčarenja ikad. Ovaj 50-godišnjak je na Maljevcu usred bijela dana čovjeka iz Pakistana pokušao prevesti u Hrvatsku. Preko graničnog prijelaza Maljevac vozio ga je u prtljažniku svojeg Ford Focusa.

No, učinio je to na način da je neposredno prije prijelaza zaustavio vozilo, tada se migrant sa suvozačkog sjedala premjestio u prtljažnik na očigled graničnih policajaca, a onda su tako krenuli prema prijelazu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prvo s branio šutnjom

Sve to doznajemo iz optužnice koja je upravo podignuta protiv krijumčara. Terete ga, dakle, da je "17. veljače oko 12.58 sati, u cilju da se nepripadno materijalno okoristi ilegalnim prijevozom stranog državljanina, za točno neutvrđeni novčani iznos, automobilom marke Ford Focus, u čijem se prtljažnom prostoru nalazio ilegalni migrant, državljanin Pakistana, kojega je prethodno istoga dana u jutarnjim satima preuzeo na području Velike Kladuše, pristupio graničnoj kontroli na ulazu u RH, pa je dalje spriječen o strane policijskih službenika".

Osumnjičeni krijumčar se prilikom ispitivanja branio šutnjom. Policijski službenici su u izvješću opisali kako su kobnoga dana vidjeli nailazak Forda koji se zaustavio oko 450 metara prije granice, nakon čega su iz vozila izašle dvije osobe, otvorile prtljažni prostor u koji je potom ušla jedna osoba, a drugi je vozilo dovezao do graničnog prijelaza. Kontrolirali su vozilo, te potom u prtljažniku pronašli migranta.

Prijelaz mu "sredio" zemljak

Migrant je također ispitan. On je iskazao kako je u jednom kampu upoznao zemljaka iz Pakistana koji mu je za 3.000 obećao srediti krijumčarenje preko Hrvatske i Slovenije do Italije. Dogovorio je da će "račun" podmiriti njegova obitelj iz Pakistana, kada se domogne Italije.

Dogovorenog dana pokupio ga je vozač, došli su do granice, kada mu je savjetovao da se skloni u prtljažnik samo dok ne uđu u Hrvatsku. Tamo ga je, dakle, uhitila hrvatska policija.

Istražitelji su mu u mobitelu pronašli poruke koje dokazuju ugovaranje poslova krijumčarenja, kao i loakcije na kojima ge je preuzeo krijumčar. Imena dvojice krijumčara imao je spremljeno pod imenima "Papo Spania" i "Ricky".

Izdvojeno


Reci što misliš!