VIJESTI / CRNA KRONIKA

PODIGNUTA OPTUŽNICA

Uz pomoć sjekire je u istu benzinsku postaju provalio dvaput u četiri dana, a onda iznenadio motivom: To mjesto me iz jednog razloga posebno nervira

Uz pomoć sjekire je u istu benzinsku postaju provalio dvaput u četiri dana, a onda iznenadio motivom: To mjesto me iz jednog razloga posebno nervira
foto ilustracija - arhiva KAportala

Ukrao je cigarete i slatkiše

Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu je podiglo optužnicu protiv 38-godišnjaka iz Korenice kojom ga terete da je u samo četiri dana, dvaput na potpuno identičan način provalio u istu benzinsku postaju u Plaškom. Tamo je krao uglavnom cigarete i kojekakve slatkiše i grickalice.

Prva provala se dogodila 8. lipnja između 3 i 7 sata u noći. Evo što je tada "nestalo": 20 kutija cigareta Walter Wolf icon, 10 kutija cigareta Filter 160 gold, 40 kutija cigareta York Big p., 10 kutija cigareta Dunhill cut bl., 10 kutija cigareta Rothmans full blue, 8 kutija cigareta Rothmans silver, 40 kutija cigareta Marlboro red, 20 kutija cigareta Marlboro gold, 10 kutija cigareta Marlboro red touch, 20 kutija cigareta Marlboro touch, 30 kutija cigareta Marlboro fine touch, 8 kutija cigareta Marlboro slim, 10 kutija cigareta Davidoff slim, 23 kutije cigareta Davidoff gold i 20 kutija cigareta Chesterfield aqua, sve vrijedno 8.992,00 kuna,

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Onda je istu stvar napravio 11. lipnja oko 4 sata u noći. Tada je malo proširio asortiman s cigareta na slatkiše, pa je uzeo: 4 pakiranja Jaffa Nara po 150g, 5 pakiranja Munchmallow po 105g, 25 čokoladica Twix extra po 75g, 7 čokolada Milka s alpskim mlijekom po 80g, 8 čokolada Milka Noissete po 80g, 2 pakiranja Landessa Cappuccino, 1 pakiranje Landessa caffe, 1 pakiranje duhana Pall Mall red od 30g, 1 pakiranje lizika Nimm, 3 komada Heetz Bronze label, 9 kutija cigareta Lucky Strike Up.Amb, 7 komada čokolada Riki od 200g, 4 kutije cigareta Lucky Strike Aut.Red i 7 kutija cigareta Lucky Strike Aut.Blu, sve vrijedno 1.417,40 kuna.

Druga provala je za njega bila kobna, jer su ga uhvatili neposredno nakon krađe. U bijegu je odbacio sjekiru i crnu torbu s plijenom, te je potom i uhićen. INA-u je oštetio za ukupno 10.409,40 kuna, te ga Državno odvjetništvo tereti za kazneno djelo teške krađe. Kako nije bio osuđivan traže "samo" uvjetnu kaznu od jedne godine s rokom kušnje od tri godine.

Muškarac je priznao sve što su mu stavili na teret, rekavši da je u oba navrata u nedjelu bio sam, razbivši sjekirom bočno staklo. Do benzinske postaje, kaže, došao bi pješice i jednako tako otišao kući. Dio ukradenih stvari pronađen je u objektima koje koristi.

No, istražiteljima je otkrio i neobičan motiv koji ga je "natjerao" da počini zločin. Objasnio je da ga Plaški kao mjesto posebno nervira, jer je tamo bio ranjen u Domovinskom ratu.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!