VIJESTI / CRNA KRONIKA

LOŠA IDEJA

Studentica prevarila državu za 100.000 kuna i zbog toga joj prijeti osam godina zatvora

Studentica prevarila državu za 100.000 kuna i zbog toga joj prijeti osam godina zatvora
Pixabay.com

Djevojka je ovlaštenim osobama neistinito prikazivala da i dalje redovito studira te predavala lažne potvrde veleučilišta o redovnom studiranju

Protiv studentice (25) iz Podravine pokrenuta je istraga jer se sumnja da je državu prevarila za 100.000 kuna stipendije na koju nije imala pravo.

U koprivničkome tužiteljstvu ističu da postoji osnovana sumnja da je 25-godišnjakinja od listopada 2016. do studenog 2020. u Đurđevcu, iako joj je status redovne studentice već prestao, uz pomoć lažnih potvrda o redovnom studiranju i dalje od Centra za socijalnu skrb dobivala 2000 kuna stipendije mjesečno, piše Danica.hr.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Naime, status redovne studentice veleučilišta prestao jo je u rujnu 2016. godine a  ispisala se u ožujku 2018. godine, zbog čega je izgubila pravo na isplatu naknade za redovno studiranje od centra za socijalnu skrb u mjesečnom iznosu od 2.000,00 kuna.

Ali to nije spriječilo djevojku da ovlaštenim osobama neistinito prikazuje da i dalje redovito studira te predavala lažne potvrde veleučilišta o redovnom studiranju.

Tereti je se kako je time nepripadno primila ukupno 100.000 kuna na štetu državnog proračuna Republike Hrvatske”, navodi koprivničko tužiteljstvo u rješenju o provođenju istrage, piše Danica.hr.

Izdvojeno


Reci što misliš!