VIJESTI / CRNA KRONIKA

LJUDI U STRAHU

(VIDEO) Užas u Zagrebu: Ubojstvo zbog divljačke vožnje na biciklu!? 'Naravno da me strah. Stalno čitam novine da vidim jesu li ga uhvatili'

(VIDEO) Užas u Zagrebu: Ubojstvo zbog divljačke vožnje na biciklu!? 'Naravno da me strah. Stalno čitam novine da vidim jesu li ga uhvatili'
Jurica Galoic/PIXSELL

Tijelo je pronađeno nedaleko od parkirališta, tramvajskog pothodnika i u blizini triju škola.

Novo ubojstvo u Zagrebu. 66-godišnji muškarac bez znakova života pronađen je jutros nešto prije 10 sati na zagrebačkim Krugama.

Prema onome što se zna - izišao je prošetati psa, svjedoci su čuli svađu, a policija traga za odbjeglim biciklistom za kojeg se sumnja da je ubojica. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Policija i dalje pokušava rasvijetliti sve detalje šokantnog ubojstva koje se jutros dogodilo na zagrebačkim Krugama. Prema riječima očevidaca, verbalni sukob prerastao je u fizički obračun koji je završio ubojstvom.

"Sin i ja smo tamo u ćošku radili na autu, mijenjali antifriz i čula se neka svađa. Riječi nisam čuo, ali sam pomislio da dolazi tu od centra, no ispostavilo se da je čovjek", kaže Ivica Talan iz Zagreba. 

Napad se dogodio dok je 66-godišnjak bio u šetnji sa svojim psom.

Sve do dolaska hitne i policije, pas je čuvao beživotno tijelo svog vlasnika
"Čujte, on je ležao – i onda je sestra kod njega bila, nešto mu je, najvjerojatnije kisik iako nisam sigurna, i dvojica su još stajala kraj hitne", kaže Ana Zajić iz Zagreba. 

Neslužbeno doznajemo kako je do svađe došlo zbog divljačke vožnje biciklista po stazi.

"Tak su rekli, da je biciklist prolazio, da su čuli neku svađu i onda je on pobjegao, da ga je navodno šakama udarao", kaže Sanja iz Zagreba. 

"Boja kože me najviše fascinirala, bila je nekakva crna. Valjda od izlijeva krvi prema gore"m kaže Ivica Talan iz Zagreba. 

Tijelo je pronađeno nedaleko od parkirališta, tramvajskog pothodnika i u blizini triju škola.

"Nije ugodno biti pored mjesta zločina i proći pored nečega, ali mislim da roditelji ne trebaju biti zabrinuti, da će policija rasvijetlit cijeli slučaj i da će biti sve u redu", kaže ravnatelj Osnovne škole Marina Držića u Zagrebu Zvonimir Bićanić. 

"Naravno da me strah. Stalno čitam novine da vidim jesu li ga uhvatili. Mislila sam da je siguran kvart, moglo je neko dijete prolaziti ili bilo tko", kaže Sanja iz Zagreba. 

Policija sada vjerojatno istražuje zadnje sate kretanja ubijenog muškarca, kaže nam forenzičar Prodan.

"Ovdje se možda radi o ubojstvu na mah, koje se desilo u tom trenutku gdje je počinitelj mogao biti isprovociran nekom izjavom ili događajem, dakle da je tome prethodila svađa ili se eventualno radilo o planiranom ubojstvu sa izravnom namjerom, gdje je ta osoba zaista iz nekog razloga željela ubiti čovjeka. To se ne može u ovoj fazi isključiti kao mogući razlog", kaže profesor na Odjelu za forenzičke znanosti na Sveučilištu u Splitu Tonći Prodan. 

Točan uzrok smrti utvrđuje se, a policija intenzivno traga za, još nepoznatim ubojicom na biciklu. 

Izdvojeno


Reci što misliš!