VIJESTI / CRNA KRONIKA

optužnica

Dečko iz zagrebačke Dubrave podlo prevario djevojku iz Slunja - mislila je da kupuje skupocjeni Samsung, a evo što joj je došlo na kućnu adresu

Dečko iz zagrebačke Dubrave podlo prevario djevojku iz Slunja - mislila je da kupuje skupocjeni Samsung, a evo što joj je došlo na kućnu adresu
Pixabay.com

Do sada osuđivanog 36-godišnjaka iz zagrebačke Dubrave Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu je optužilo zbog prijevare djevojke iz Slunja. Putem društvene mreže Facebook oni su stupili u kontakt te dogovorili kupoprodaju mobitela Samsung. Djevojka mu je za aparat uplatila 4.000 kuna, a na kućnu adresu joj je stigla kutija veličine one za mobitel, ali je unutra bila zapakirana - dječja praćka.

- Prema unaprijed stvorenoj namjeri da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist, putem društvene mreže Facebook dogovorio je kupoprodaju mobitela marke Samsung Galaxy S20 Ultra za iznos od 4.000, a koji oglas je prethodno objavio na oglašivaču Marketplace, neistinito joj predočivši da će joj predmetni mobitel poslati poštom, svjestan da isto neće učiniti pa kada mu je ona povjerovala i uplatila putem aplikacije Aircash dogovoreni iznos, navedeni novac je zadržao za sebe, a oštećenoj je umjesto mobitela putem pošte poslao paket u kojem se nalazila dječja igračaka (praćka) - obrazložili su u Općinskom državnom odvjetništvu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Djevojka je mladića prijavila policiji, a onda je nakon istrage Policijska postaja Slunj podnijela kaznenu prijavu protiv osumnjičenika zbog kaznenog djela prijevare. Prilikom policijskog ispitivanja on je priznao kazneno djelo, rekavši da je počinio više takvih prijavara. Kaže da je praćku koju joj je poslao kupio u trgovini.

Način na koji je prevario ovu djevojku, doista je jadan. Prvotno je bila dogovorena cijena od 3.400 kuna za aparat, te mu je ona iznos platila kroz dvije rate, prvo od 2.000 kn, a onda još 1.400 kuna. On ga, međutim, nije poslao, već je tražio još 800 kuna rekavši djevojci da su mu djeca bolesna, a da mu je majka umrla. Ona nije pristala na tih 800 kuna, ali mu je uplatila 600. Sliku sa zamotanom praćkom uslikanu na pošti joj je poslao kao dokaz da je pošiljka spremna i da stiže.

Svi njegovi osobni podaci ostali su zabilježeni tijekom njihove prepiske, kao i prilikom slanja paketa, pa policiji nije bilo teško ući mu u trag.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!