VIJESTI / CRNA KRONIKA

KAKO TO?

Mladić šakom po licu istukao čovjeka u Radićevoj, a sud kaže da je to samo remećenje reda i mira - dobio sitnu novčanu kaznu

Mladić šakom po licu istukao čovjeka u Radićevoj, a sud kaže da je to samo remećenje reda i mira - dobio sitnu novčanu kaznu

- Pri odmjeravanju kazne ovaj je sudac cijenio sve okolnosti koje utječu na visinu i vrstu iste, a posebno stupanj krivnje, opasnost djela i svrhu kažnjavanja, obrazložio je sud.

Prekršajni odjel Općinskog suda u Karlovcu je proglasio krivim 23-godišnjeg Karlovčanina zbog remećenja javnog reda i mira. Tim prekršajem, naime, okvalificiran je njegov fizički napad na drugog mladića, koji se zbio 25. svibnja u 19.30 sati u Radićevoj ulici.

Utvrđeno je u postupku da je on javni red i mir narušavao na način da je "više puta udario čovjeka šakom u lice u predjelu nosa i obraza, te je žrtva zadobila vidljivu povredu nosa".

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Sud mu je izrekao novčanu kaznu u iznosu od 765,74 kuna. Ukoliko okrivljeni u roku od 15 dana po pravomoćnosti prekršajnog naloga plati dvije trećine izrečene novčane kazne u iznosu od 510,49 kuna, sud će smatrati da je kaznu u cijelosti platio.

- Pri odmjeravanju kazne ovaj je sudac cijenio sve okolnosti koje utječu na visinu i vrstu iste, a posebno stupanj krivnje, opasnost djela i svrhu kažnjavanja, pa je okrivljeniku izrekao novčanu kaznu propisanu za ovu vrstu prekršaja, obrazložio je sud.

Mora platiti i troškove postupka od 150 kuna.

Izdvojeno


Reci što misliš!