VIJESTI / CRNA KRONIKA

OPĆINSKI SUD

Presuđeno Karlovčaninu koji je četiri godine maltretirao bivšu suprugu: Uhodio ju po gradu, dolazio joj na posao, vrijeđao je, a onda joj i grozno zaprijetio

Presuđeno Karlovčaninu koji je četiri godine maltretirao bivšu suprugu: Uhodio ju po gradu, dolazio joj na posao, vrijeđao je, a onda joj i grozno zaprijetio
Pixsell/KAportal

- Prema okrivljenom primijenjena je kazna koja je primjerena težini počinjenog kaznenog djela, ličnostima okrivljenog i svim okolnostima slučaja, stoji u sudskoj presudi Općinskog suda.

Uvjetnom zatvorskom kaznom od četiri mjeseca s rokom kušnje od dvije godine kažnjen je nepravomoćno 49-godišnji Karlovčanin na Općinskom sudu u Karlovcu. Tijekom postupka je utvrđeno da je više od četiri godine svoju bivšu suprugu psihički maltretirao, te je čak uhodio.

- Kontrolirao je s kime se ona druži, pratio je njezina kretanja po gradu, dolazio je u ugostiteljski objekt u kojemu je radila, predbacivao joj je da je prečesto u društvu s muškarcima, da je drolja, da pije i ne vodi brigu o njihovom zajedničkom djetetu. Putem telefona joj je poslao prijeteću poruku da joj više neće vratiti dijete kada ono bude kod njega - navodi se u presudi.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Sud smatra kako je nedvojebeno ustrajno i kroz dulje vrijeme pratio i uspostavljao neželjeni kontakt s drugom osobom, te ju zastrašivao i time kod nje izazivao tjeskobu i strah za njezinu sigurnost, a djelo je počinjeno prema bliskoj osobi.

- Prema okrivljenom primijenjena je kazna koja je primjerena težini počinjenog kaznenog djela, ličnostima okrivljenog i svim okolnostima slučaja. Naime, okrivljenik
je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od četiri mjeseca, ali mu je izrečena uvjetna osuda, pa se kazna na koju je osuđen neće izvršiti ako u roku od dvije godine ne počini novo kazneno djelo, navodi se u obrazloženju.

Imajući u vidu sve okolnosti slučaja ovaj sud smatra da će se takvom kaznom odvratiti okrivljenog od daljnjeg činjenja kaznenog djela, te ostalima uputiti jasna poruka o štetnosti činjenja kaznenih djela i pravednosti kažnjavanja počinitelja, obrazložio je Općinski sud.

Izdvojeno


Reci što misliš!