VIJESTI / CRNA KRONIKA

presuda

Muškarac je napravio kaos kod restorana Marche, pa su mu odlučili pretražiti vozilo - na dva skrivena mjesta pronašli mu marihuanu

Muškarac je napravio kaos kod restorana Marche, pa su mu odlučili pretražiti vozilo - na dva skrivena mjesta pronašli mu marihuanu
foto ilustracija

Morat će platiti 5.000 kuna kazne

Općinski sud u Ogulinu je nepravomoćno osudio 45-godišnjeg Metkovca s 5.000 kuna kazne zbog posjedovanja droge. Pronašli su mu malo manje od 60 grama marihuane i to na temelju pretrage obavljene na parkiralištu restorana Marche na odmorištu autoceste gdje je razbijao i pravio probleme. Policije je, dakle, intervenirala zbog kaznenog djela oštećenja tuđe stvari, te je tom prilikom izvšren pretres njegovih stvari.

- Zatečen je zatečen u neovlaštenom posjedovanju jednog PVC omota u kojem se nalazilo 48,7 droge cannabis – marihuane, a koji se nalazio u tovarnom prostoru u jednoj tenisici, te jednog PVC omota u kojem se nalazilo 13,9 grama droge cannabis – marihuana, koji se nalazio u putnoj torbi, kaže Općinski sud.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Za kaznu mu je odredio plaćanje novčanog iznosa od 5.000 kuna, te troškove postupka od 150 kuna. Droga mu je, dakako, oduzeta.

On se nije pojavio na sudu, a iz zapisnika o ispitivanju osumnjičenika vidi se da je izjavio da je drogu koju je posjedovao u svom automobilu koristio za vlastite potrebe te da ju je nabavio u Zagrebu od nepoznate osobe. 

Otprije je prekršajno kažnjavan. Sud je, kako navode, analizirajući provedene dokaze i dovodeći ih u međusobnu svezu smatrao nedvojbeno utvrđenim da je okrivljeni kritične zgode doista počinio djelo prekršaja iz domene Zakona o suzbijanju opojnih droga.

Izdvojeno


Reci što misliš!