VIJESTI / CRNA KRONIKA

ZAVRŠENA ISTRAGA

Policija uhvatila petočlanu skupinu dilera na karlovačkom području - "domaći dečki" kod sebe imali robu vrijednu oko 300 tisuća kuna, ali i oružje

Policija uhvatila petočlanu skupinu dilera na karlovačkom području -

- Imali smo i daleko većih zapljena, no ovo zbog čega smo zadovoljni jer se radi o drogi namijenjenoj za karlovačko područje i radi se o osobama s našeg područja, rekao je šef krim policije PU karlovačke Romano Benković.

Karlovačka policija danas se pohvalila s raskrinkavanjem družine dilera koja je operirala na širem karlovačkom i dugoreškom području. Radi se o stanovnicima Karlovačke županije koji su prodavali drogu na karlovačkom području, pa je po riječima voditelja kriminalističke policije PU karlovačke Romana Benkovića, zadovoljstvo ovom akcijom još veće.

- Provedeno je opsežno kriminalističko istraživanje iz domene kriminaliteta koje je rezultiralo uhićenjem pet hrvatskih državljana. Kroz operativna saznanja i sumnje policijski službenici su poduzimali mjere i radnje prikupljanja činjenica i dokaza, te su uhićeni muškarci u dobi 19, 26, 28 i  37 godina, dok se sumnjiči i jedan 18-godišnjak, rekao je Benković.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Četvorica su uz prijavu dovedena pritvorskom nadzorniku a protiv 18-godišnjaka će biti pokrenut redovni postupak. 

- Sumnjiči ih se da su od lipnja 2021. do 12. 12. 2021. nabavljali i preprodavali razne vrste droga na karlovačkom i  i dugoreškom području te zajedno počinili najmanje 25 kaznenih djela nevlaštene proizvodnje i prodaje droga, kaže Benković.


Uslijedile su pretrage domova, prostorija i vozila temeljem naloga Županijskog suda u Karlovcu, te su pronađene i oduzete razne vrste droga, pribor za konzumiranje ali i oružje. 

Radi se, naime, o 76 grama kokaina, 5.106,79 g amfetamina, 1.158 g marihuane, 0,4 g ketamina, priboru za konzumiranje. Pronađen je jedan pištolj s pripadajućim streljivom, dva plinska pištolja, dva jointa i 6 tableta ekstazija. 

Istraga je trajala šest mjeseci pa Benković poziva građane da prijavljuju takve slučajeve, ne samo iz domene droga nego i druga kriminalna djela: pritom moli za strpljenje jer da bi se istrage provele kvalitetno treba proći i neko vrijeme, u ovom slučaju je trajala šest mjeseci. 

Do skupine su policajci došli, kaže prvi čovjek krima PU karlovačke, temeljem operativnih saznanja prikupljenim na razne načine, kroz zapažanja, ranije obrade, raznih izvora i analitičke obrade, ali i kroz prijave građana. Zanimljivo da su kroz neke prekršaje ili kaznena djela svi već bili poznati policiji. Ukupna vrijednost zaplijenjene droge ovisi o načinu prodaje, no pretpostavlja se na oko 300 tisuća kuna.

- Imali smo i daleko većih zapljena, no ovo zbog  čega smo zadovoljni jer se radi o drogi namijenjenoj za karlovačko područje, rekao je Benković.

POGLEDAJTE VIDEO... 

Izdvojeno


Reci što misliš!