VIJESTI / CRNA KRONIKA

NEPRAVOMOĆNA PRESUDA

Z. Mrzljaka danas na suđenje doveli u lisicama, sud napustio kao slobodan čovjek: Utvrđeno da nije htio pregaziti policajce, samo je bježao s mjesta događaja

Z. Mrzljaka danas na suđenje doveli u lisicama, sud napustio kao slobodan čovjek: Utvrđeno da nije htio pregaziti policajce, samo je bježao s mjesta događaja

Kad ga je sudac pitao je li se osjeća krivim, rekao je da u zatvoru nevin leži već devet mjeseci. Policajci su ispitani tijekom istrage, na rekonstrukciji i na ročištu, pa je Sudsko vijeće odbilo zahtjev Državnog odvjetništva da se ispitaju ponovo.

Na Županijskom sudu u Karlovcu danas je 44-godišnji Karlovčanin Zdenko Mrzljak oslobođen optužbe za pokušaj ubojstva dvojice policajaca, pa mu je sudac Ivan Klapšić odmjerio samo kaznu za posjedovanje streljiva i to od devet mjeseci zatvora. 

Upravo toliko je Mrzljak, inače poznat po brojnim kaznenim djelima, odležao u istražnom zatvoru pa je od danas, nakon nepravoćne presude Županijskog suda izašao na slobodu. Mrzljaka se teretilo da je u travnju 2021. godine pokušao pregaziti dvojicu interventnih policajaca u dvorištu njegove kuće, a koji su došli zbog sumnje u posjedovanje oružja. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Optuženi se branio da se prestrašio maskiranih osoba u mraku te da je pokušao pobjeći, kao i da nije mogao znati da se radi o službenim osobama, posebno jer su policajci i pucali na njegov automobil dok je pokušavao pobjeći. 

Kad ga je sudac pitao je li se osjeća krivim, rekao je da u zatvoru nevin leži već devet mjeseci. Policajci su ispitani tijekom istrage, pa na rekonstrukciji i ročištu, tako da je Sudsko vijeće odbilo zahtjev Državnog odvjetništva da se ispitaju ponovo. 

Mrzljak je u svojoj obrani rekao da je odgurnuo policajca, ali da ga nije vukao automobilom unatrag, kao i da je čuo pucnjeve koji pogađaju stražnji dio automobila. Obrana je tvrdila da je dvorište bilo neosvijetljeno, te da je okrivljeni bio okružen maskiranim osobama i iz straha se dao u bijeg, bez namjere da ih pregazi, a kamoli ubije što mu se stavljalo na teret. 

Sud je poklonio vjeru iskazu okrivljenog, te ga je oslobodio optužbe, no oglašen je krivim za posjedovanje streljiva. 

Sudsko vijeće kojim je predsjedao sudac Ivan Klapšić zauzelo je stav da Mrzljak nije htio pregaziti policajce, nego samo u strahu pobjeći od njih.

- Smatramo da nema dokaza da ste počinili kaznena djela koja su vam stavljena na teret. Smatramo da nije bilo namjere da udarite policajca nego da napustite mjesto događaja. Kad ste se vratili isto nije bilo namjere da ste htjeli zgaziti policajca, nego samo mu reći "Pucaj mi u prsa"! Što je to značilo sad nije ni bitno, niste počinili djelo koje vam se stavlja na teret, obrazložio je sudac Klapšić.

Izdvojeno


Reci što misliš!