VIJESTI / CRNA KRONIKA

SMRT U RIJECI

Nova tragedija! Dva migranta utopila se u rijeci Mrežnici, jedan kod Barilovića, drugi u D. Dubravama - nesretnici stigli iz Gambije i Senegala

Nova tragedija! Dva migranta utopila se u rijeci Mrežnici, jedan kod Barilovića, drugi u D. Dubravama - nesretnici stigli iz Gambije i Senegala
foto ilustracija - arhiva KAportala

Jučer su policijski pretraživali rijeku Mrežnicu na području Ogulina i općine Barilović. Pronađena su dva mrtva tijela nepoznatih muških osoba, jedno na području Svojića, općina Barilović te drugo na području Donjih Dubrava, Ogulin.

Taman nakon što je karlovačka policija izvijestila da je Uskrs prošao mirno, stiže tragična vijest o smrti dvije osobe u rijeci Mrežnici. Radi se o migrantima, državljanima Gambije i Senegala.

- U subotu 16. travnja, u večernjim satima, policija je zaprimila dojavu nepoznate osobe koja je izjavila da traži pomoć budući da se jedna osoba utopila. Nakon što je utvrđena lokacija mjesta događaja, područje Svojića, općina Barilović, na teren su upućeni policijski službenici, kažu u policiji.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dolaskom na mjesto događaja, navodi se, policijski službenici su pronasli osam stranih državljana, a s obzirom da je jedan od njih bio u lošem zdravstvenom stanju, pružena mu je liječnička pomoć u zdravstvenoj ustanovi. Nakon liječničke obrade, osoba je dovedena u službene prostorije gdje su se nalazili i ostali strani državljani, a radi utvrđivanja okolnosti i zakonitosti njihova boravka u Republici Hrvatskoj. 
 

- Prema njihovim izjavama utvrđeno je da se radi o državljanima Gambije i Senegala koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku. Tijekom razgovora s njima, policijski službenici su došli do saznanja da je još jedna muška osoba bila s njima te da ga je prilikom pokušaja prelaska rijeke Mrežnice, voda povukla i vjerojatno se utopio, javlja policija.

Jučer su policijski pretraživali rijeku Mrežnicu na području Ogulina i općine Barilović. Pronađena su dva mrtva tijela nepoznatih muških osoba, jedno na području Svojića, općina Barilović te drugo na području Donjih Dubrava, Ogulin. 

- Na mjestu događaja proveden je očevid, a u cilju utvrđivanja svih okolnosti događaja te uzroka smrti i identiteta osoba provodi se daljnje kriminalističko istraživanje. Prema stranim državljanima postupano je sukladno Zakonu o strancima, dodaju u PU karlovačkoj.

Izdvojeno


Reci što misliš!