VIJESTI / CRNA KRONIKA

SKUPO PUŠENJE U DVORCU

Dvorac Novigrad nije planuo zbog kvara na električnim instalacijama! Požar je uzrokovao 18-godišnjak i to s odbačenim opuškom - šteta je ogromna

Dvorac Novigrad nije planuo zbog kvara na električnim instalacijama! Požar je uzrokovao 18-godišnjak i to s odbačenim opuškom - šteta je ogromna
Pixabay.com/KAportal

Protiv osumnjičenog 18-godišnjaka će nadležnom državnom odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava, kažu još u policiji.


Ipak nije kvar na električnim instalacijama zapalio prvo, a onda i drugo krovište tornja dvorca u Novigradu na Dobri nego se itekako radi o ljudskom faktoru i to neopreznom mladiću starom tek 18 godina.

Nakon detaljnog vještačenja i kriminalističke istrage, na koncu je policija provela kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjim hrvatskim državljaninom.
 
- Mladića se sumnjiči da je 15. ožujka neovlašteno ušao u zaključani prostor Frankopanskog grada Novigrada na Dobri u mjestu Novigrad na Dobri, općina Netretić te je bačenim užarenim opuškom cigarete izazvao požar na drvenom krovištu jugozapadne kule, a potom je zbog jakog vjetra došlo do prijenosa vatre na drvenu konstrukciju krovišta sjeveroistočne kule, kažu u policiji. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ovim događajem nastala je materijalna šteta veća od 860.000 kuna.

- Zbog sumnje da je 18-godišnjak počinio kazneno djelo Teška kaznena djela protiv opće sigurnosti u vezi kaznenog djela Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom protiv njega će nadležnom državnom odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava, kažu još u policiji.

Izdvojeno


Reci što misliš!