VIJESTI / CRNA KRONIKA

PRIJETNJE UBOJSTVOM

Karlovačko tužiteljstvo podiglo optužnicu zbog groznih prijetnji koje je Generalčanin izrekao bratu - on iznio neobičnu obranu: "Nisam kriv, popio sam 10 piva!"

Karlovačko tužiteljstvo podiglo optužnicu zbog groznih prijetnji koje je Generalčanin izrekao bratu - on iznio neobičnu obranu:
foto ilustracija

Braća su otprije u lošim odnosima, te je već došlo do fizičkog sukoba.

Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu je podiglo optužnicu protiv 62-godišnjaka iz Generalskog Stola zbog prijetnji ubojstvom bratu s kojim dijeli kuću.

Utvrđeno je da je on 26. ožujka oko 21 sat zbog neriješenih imovinskopravnih odnosa pod utjecajem alkohola bratu u nakani da ga ustraši rekao grozne prijetnje - da će mu izvaditi drob, da će mu pustiti drob, da će biti u lokvi krvi, da će ga pobiti i da nije za živjeti, te da će svih njih žive zapaliti, što je kod brata izazvalo uznemirenost i strah za vlastiti život i život njegove obitelji. Tužiteljstvo za njega traži 10 mjeseci uvjetne zatvorske kazne s rokom kušnje od dvije godine.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ispitan pred državnim odvjetnikom okrivljeni je iznio obranu u kojoj je negirao počinjenje kaznenog djela koje mu se stavlja na teret. Navedenog dana je, kaže, došao iz šume u 20.30 sati, te je izgubio je ključ od ulaznih vrata kuće, a brat živi odvojeno na drugoj etaži. Nije mogao naći niti rezervni ključ. Počeo je lupati po vratima te je tražio brata rezervni ključ, ako ima. Kaže da mu je brat opsovao boga i pitao zašto nema rezervni ključ. Brani se da je popio 10 piva.

Napadnuti brat kaže da živi na katu, a njegov brat ispod njega u istoj kući. Sa suprugom i sinom je gledao TV kada mu je po vratima počeo lupati brat i grozno mu prijetiti. S njim je inače u lošim odnosima te ga je već jednom i fizički napao s leđa. Kaže da su ga ove prijetnje psihički uništile.

- Obzirom na detaljan i životan iskaz žrtve, koja je opisala ponašanje okrivljenika prema njemu kritičnog dana, uzimajući u obzir da inače okrivljenik živi u istoj kući gdje i žrtva, smatram da u konkretnom slučaju postoji osnovana sumnja da je okrivljenik počinio kazneno djelo prijetnje - kažu u tužiteljstvu.

Izdvojeno


Reci što misliš!