VIJESTI / CRNA KRONIKA

U OKOLICI ZAGREBA

Pedofil osuđen na 4,5 godine zatvora: Zlostavljao kćeri svoje djevojke, prijavio ga tek njihov otac...

Pedofil osuđen na 4,5 godine zatvora: Zlostavljao kćeri svoje djevojke, prijavio ga tek njihov otac...
Pixabay.com

Sve se saznalo kada se starija djevojčica odlučila požaliti ocu, pa baki, a onda se povjerila i razrednici...

Muškarac iz okolice Zagreba osuđen je na kaznu zatvora od četiri i pol godine zbog spolne zlouporabe djeteta mlađeg od 15 godina, presudio je ovih dana Županijski sud u Zagrebu.

Tereti ga se da je tijekom 2019. i 2020. zlostavljao dvije djevojčice rođene 2006. i 2008. godine, kćeri žene s kojom je bio u vezi. Zlostavljanje se odvijalo u njezinoj kući u okolici Zagreba. Prema optužnici, činio je to dok su djevojčice, koje inače žive s ocem nakon raspada bračne zajednice, dolazile k majci na boravak i druženje. Osumnjičeni 55-godišnjak V.S., inače vozač po zanimanju, to je iskorištavao, itekako svjestan dobi tih školarki, piše Jutarnji list.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Stariju je u nekoliko navrata dirao po grudima, skidao joj grudnjak, zavlačio ruku u gaćice i pokušavao ju ljubiti. Činio je to i tijekom jednodnevnog izleta u Novi Vinodolski kada je jednoj od djevojčica prišao s leđa dok je bila u moru te ju dirao po intimnim dijelovima, ispod kupaćeg kostima. Mlađu je djevojčicu, pak, jednom prilikom dok je ležala na kauču dirao po tijelu pa se izmicala, a kako je pokušavao ponoviti to isto i u kuhinji, ona je pobjegla van.

Za nemile događaje institucije su doznale kada se starija odlučila požaliti ocu, pa baki, a onda se povjerila i razrednici. U slučaj se umiješao odmah Centar za socijalnu skrb, a odmah potom i policija.

"Obrana optuženog da nije kriv nije prihvaćena jer je suprotna iskazima oštećene djece. Nije utvrđen niti jedan razlog zašto bi djevojčice lažno teretile optuženika", objasnila je kratko presudu sutkinja Županijskog suda.

Kao olakotne okolnosti prilikom odmjeravanja visine kazne sud mu je uzeo u obzir njegovu raniju neosuđivanost i činjenicu da ima zdravstvenih tegoba. Otegotno mu je, pak, bilo to što je dulje od dvije godine seksualno zlostavljao kćerkice svoje tadašnje partnerice, a koje zbog svog odnosa s majkom, nisu bile zaštićene. Također, sud je otegotno ocijenio i činjenicu što je starija žrtva nakon svega završila u psihološkom tretmanu u kojem je i dan danas, piše Jutarnji.

Izdvojeno


Reci što misliš!