VIJESTI / CRNA KRONIKA

KAŽE "NIJE NAMJERNO"

Na sudu tvrdi da se ne sjeća da je nožem od 18 cm 20 puta izbo svoju partnericu u dućanu gdje je radila

Na sudu tvrdi da se ne sjeća da je nožem od 18 cm 20 puta izbo svoju partnericu u dućanu gdje je radila
Miroslav Lelas/PIXSELL

Rekao je da to 'nije napravio namjerno', da je 'kriv ako se nalazi u zatvoru i u sudnici', na nju je i ranije nasrtao nožem, beskrajno je maltretirao

Željko Đekić (55) optužen za teško ubojstvo bivše izvanbračne partnerice u studenom prošle godine na njenom radnom mjestu u jednoj splitskoj trgovini rekao je da se događaja ne sjeća, ali da je kriv ako je u zatvoru i u sudnici.

"Gospodine sudija, nisam to napravio s namjerom", rekao je Đekić na što ga je sudac Dinko Mešin upozorio da ne iznosi obranu već se očituje o krivnji.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Đekić je optužen da je 30. studenog prošle godine oko 14.53 sati, prema unaprijed stvorenoj nakani, u cilju da liši života bivšu izvanbračnu partnericu, ušao u trgovački centar na Splitu 3 i počinio kazneno djelo. Prišao je 44-godišnjakinji s leđa i nožem joj, dužine oštrice od 18 centimetara, zadao ukupno 20 ubodno-reznih rana, od kojih su kobni bili ubodi u srce i plućne arterije.

Đekića se tereti da je bio svjestan da višestrukim ubadanjem nanosi teške bolove i patnje žrtvi te da je želio njenu smrt jer je prestao s ubadanjem tek nakon što su ga druge osobe zaustavile i nakon što mu je nož ispao iz ruke. Ženska osoba je nedugo poslije preminula u splitskom KBC-u.

Bivšu izvanbračnu partnericu, kako stoji u optužnici, Đekić je ranije ponižavao, novčano iskorištavao, vrijeđao, svađao se s njom i prijetio da će ju ubiti ako ga napusti. U više navrata je na nju nasrtao nožem, spočitavao joj da krade na radnom mjestu pa se zbog svega toga sa zajedničkim djetetom odselila kod roditelja.

Prijeti mu do 40 godina

Na sudu je o inkriminiranom događaju govorilo troje svjedoka od kojih je jedan svladao Đekića u trgovini dok su dvije svjedokinje bile kolegice pokojne žene. One su iskazivale kako je već određeno vrijeme Željko opsjedao svoju izvanbračnu partnericu, dolazio je u trgovinu i tražio je, a i ona im je govorila kako joj je ranije prijetio da će ubiti sebe i sina.

"Jednom je ispričala i kako je spavao s nožem ispod jastuka, a da to što joj je govorio ne bi govorio ni psu", kazala je kolegica s kojom je žrtva radila na dan zločina.

"Rekla mi je da nosi sestrine hlače jer joj ne dopušta doći po odjeću i da će prijeći preko toga, ako je to cijena da je ostavi na miru", izjavila je druga svjedokinja, pomoćnica voditelja te poslovnice u Splitu.

Naredno je ročište zakazano za 25. lipnja, a Đekiću za ovo kazneno djelo može biti izrečena zatvorska kazna i do 40 godina.

Izdvojeno


Reci što misliš!