VIJESTI / CRNA KRONIKA

MALA OPĆINA, VELIKI LOPOVLUK

USKOK podigao optužnicu protiv referentice Općine Generalski Stol! S općinskog računa na svoj prebacila gotovo milijun kuna

USKOK podigao optužnicu protiv referentice Općine Generalski Stol! S općinskog računa na svoj prebacila gotovo milijun kuna
Generalski Stol - foto ilustracija

Na taj je način općinu oštetila za najmanje 974.083,40 kuna.

USKOK je nakon istrage, pred zagrebačkim Županijskim sudom, podigao optužnicu protiv referentice općine Generalski Stol koja je na svoje račune prebacila gotovo milijun kuna općinskog novca za socijalne programe i potpore poljoprivrednicima.

Optužnicom se okrivljenici stavlja na teret da je, u razdoblju od 22. kolovoza 2008. do 21. listopada 2019., kao referentica za društvene i opće poslove u Odjelu za upravne djelatnosti Općine Generalski Stol, između ostalog zadužena i za poslove platnog prometa te isplata pomoći iz socijalnog programa Općine i programa potpora poljoprivrednicima sa žiro-računa Općine putem aplikacije elektroničkog bankarstva za čije korištenje je u ime Općine bila ovlaštena, kroz ukupno 1.789 različitih transakcija isplaćivala novčana sredstva na veći broj svojih osobnih tekućih računa otvorenih u različitim bankama.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tužiteljstvo je izvijestilo da 51-godišnju okrivljenicu tereti za zlouporabe položaja i ovlasti te krivotvorenja isprave.

Radi prikrivanja isplate optužena je, tvrdi tužiteljstvo, od 9. listopada 2017. do 21. listopada 2019., prepravljala izvatke po transakcijskom računu. U tim je izvadcima neistinito navodila da su isplate izvršene u korist različitih fizičkih i pravnih osoba sa svrhom raznih oblika subvencioniranja, naknada i pomoći, a potom ih je predavala u računovodstvo radi knjiženja, iako je znala da njihov sadržaj ne odgovara istini, izvijestio je Uskok.

Na taj je način općinu oštetila za najmanje 974.083,40 kuna.

Izdvojeno


Reci što misliš!