VIJESTI / CRNA KRONIKA

Recidivist uhvaćen pijan za volanom i odveden na sud: Za 2,79 promila 11.000 kuna kazne i tri mjeseca bez vozačke

Recidivist uhvaćen pijan za volanom i odveden na sud: Za 2,79 promila 11.000 kuna kazne i tri mjeseca bez vozačke
foto ilustracija - KAportal/Pixabay

Na Jelašima je uhvaćen pijani 68-godišnjak.

Pijani vozači obilježii su i ovo policijsko priopćenje. Navode da su jučer, u večernjim satima, u naselju Jelaši prilikom nadzora prometa utvrdili da osobnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,52 g/kg upravlja 68-godišnjak.

- Vozač je isključen iz prometa i do prestanka djelovanja opojnog sredstva smješten u posebne prostorije policije te će biti sankcioniran sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama - kažu u policiji.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Jedan recidivist prepraćen je na sud te mu je tamo određena kazna.

- Radi se o 43-godišnjaku koji je 9. lipnja zaustavljen u Karlovcu, a za kojeg je utvrđeno da je upravljao osobnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 2,79 g/kg te nije koristio sigurnosni pojas. Nadležni sud izrekao mu je novčanu kaznu u iznosu od 11.000 kuna i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 3 mjeseca - navodi se u prioćenju.

Inače, u protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirao je šest kaznenih djela i dvije prometne nesreće od kojih je jedna s lakše ozlijeđenom osobom i jedna s materijalnom štetom.

Izdvojeno


Reci što misliš!