VIJESTI / CRNA KRONIKA

VATROGASCI REZALI LIM

Prizori užasa iz Like: U sudaru dva automobila poginuo muškarac, pet ozlijeđenih, Hitna s dječakom odjurila za Zagreb

Prizori užasa iz Like: U sudaru dva automobila poginuo muškarac, pet ozlijeđenih, Hitna s dječakom odjurila za Zagreb
JVP Gospić

Četvero pacijenata hospitalizirano je u Gospiću, jedna osoba s teškom ozljedom, a troje za sada imaju lake tjelesne ozljede, s mogućnošću prekvalifikacije u težu.

Na državnoj cesti D522, brzoj cesti od Gornje Ploče prema Udbini, u sudaru dva automobila, državljana Francuske i Austrije, stradalo je šest osoba, a vozač iz Francuske naknadno je od zadobivenih ozljeda preminuo u bolnici u Gospiću, piše Jutarnji

Kako se saznaje u Centru 192 u Gospiću sudar se dogodio jučer u 15.15 sati, a zbog očevida i sanacije prometnice promet je bio u prekidu do 19.40 sati kada je normaliziran.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na mjestu stravičnog sudara u Gornjoj ploči svoj obol su dali i lokalni vatrogasci točnije pripadnici JVP Gospić i DVD Velebit Lovinac. Rezanjem lima izvlačili su unesrećene kako bi što prije bili transportirani u bolnici.

Ravnateljica bolnice u Gospiću Sandra Čubelić rekla je Hini da je k njima bilo dovezeno šest pacijenata iz te prometne nesreće, od kojih je petoro francuskih državljana.

- Vozač iz Francuske dovezen je bez svijesti i bez reakcije zjenica, pa je, unatoč provedenoj reanimaciji, podlegao ozljedama i bit će upućen na obdukciju, rekla je Čubelić.

Njegova supruga, sin, kći i još jedan mladić također su ozlijeđeni, od kojih je 15-godišnji sin zadobio prijelome lubanje i zdjelice, te je zbog težina ozljeda prevezen na kirurgiju zagrebačke Klinike za dječje bolesti.

Ostalih četvero pacijenata je hospitalizirano u Gospiću, jedna osoba s teškom ozljedom, a troje za sada imaju lake tjelesne ozljede, s mogućnošću prekvalifikacije u težu.

Francuski su se državljani vozili u Ford Fokusu francuske registracije, a austrijski u Mercedesu zagrebačke registracije.

Tijekom očevida promet se odvijao državnom cestom D1, prema Gračacu.

Izdvojeno


Reci što misliš!