VIJESTI / CRNA KRONIKA

NEŠTO SE MIJENJA?

U svega dva dana trojica obiteljskih nasilnika iz Karlovca završila iza rešetaka! Tukli, vrijeđali, prijetili i zastrašivali, sad su u istražnom zatvoru

U svega dva dana trojica obiteljskih nasilnika iz Karlovca završila iza rešetaka! Tukli, vrijeđali, prijetili i zastrašivali, sad su u istražnom zatvoru
Pixsell/Pixabay

24-godišnjak nije maltretirao suprugu već majku, oca i sestru. To je kod njih izazivalo osjećaj uznemirenosti, poniženja, povrede dostojanstva i straha.

Nakon najnovijih tragičnih događaja i obiteljskih obračuna koji su zbog propusta institucija završili na najgori mogući način, čini se da se mijenja odnos prema obiteljskim nasilnicima, barem što se tiče prakse u Karlovcu.

Naime, u svega dva dana tri obiteljska nasilnika su po nalogu suca istrage Županijskog suda u Karlovcu završila u istražnom zatvoru. Općinsko državno odvjetništvo (ODO) je izvijestilo o svakom pojedinačnom slučaju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu je 1. listopada 2022., po primitku kaznene prijave Policijske uprave karlovačke, provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja uhićenog hrvatskog državljanina (1965.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela prijetnje i dva kaznena djela povrede djetetovih prava, izvijestio je DORH. 

Kako navodi, postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 56-godišnjak počinio navedena kaznena djela 19. rujna 2022., u obiteljskoj kući na području Karlovačke županije na štetu 47-godišnje supruge i dvoje maloljetne djece. Sudac istrage Županijskog suda u Karlovcu prihvatio je prijedlog ovog državnog odvjetništva i odredio istražni zatvor osumnjičenom 56-godišnjaku zbog opasnosti od nedopuštenog utjecaja na svjedoke u postupku i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Nadalje, Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu javlja da je također 1. listopada provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja uhićenog hrvatskog državljanina (1998.) zbog osnovane sumnje na počinjenje dva kaznena djela prijetnje i kaznenog djela nasilja u obitelji.

- Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 24-godišnjak krajem rujna 2022. godine, na području Karlovca, na radnom mjestu svoje 54-godišnje majke, u cilju da ju zastraši, zaprijetio njoj i svojoj sestri, a kasnije istoga dana, u svom stanu, a zatim i u stanu svojih roditelja uputio prijetnju 60-godišnjem ocu, što je sve kod oboje oštećenika izazvalo uznemirenost i strah za vlastite živote, kao i za život kćeri, navodi se u izvješću DORH-a.

Stoga se, dodaje ODO, osnovano sumnja i da je osumnjičeni 24-godišnjak tijekom rujna 2022. godine, u stanu svojih roditelja na području Karlovcu, postupio protivno odredbi članka 10. Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, odnosno učestalo verbalno napadao i vrijeđao majku, oca i sestru, što je sve kod njih izazivalo osjećaj uznemirenosti, poniženja, povrede dostojanstva i  straha.

- Sudac istrage Županijskog suda u Karlovcu prihvatio je prijedlog ovog državnog odvjetništva i odredio istražni zatvor osumnjičenom 24-godišnjaku zbog opasnosti od nedopuštenog utjecaja na svjedoke u postupku i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, navodi se. 

U istražnom zatvoru u Karlovcu je završio i 39-godišnjak koji je osumnjičen za nanošenj tjelesnih ozljeda i prijetnju svojoj supruzi (39) u njihovom stanu na području Karlovca. 

- Sudac istrage Županijskog suda u Karlovcu prihvatio je prijedlog Općinskog državnog odvjetništva u Karlovcu i odredio istražni zatvor osumnjičenom 39-godišnjaku zbog opasnosti od nedopuštenog utjecaja na svjedoke u postupku i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, kažu u DORH-u. 

Izdvojeno


Reci što misliš!